Torna la caminada de resistència que uneix les Borges, Cervià i l’Albi

La Borges-Riu Set, de 55 km, es farà el 25 de març i inclou algunes millores respecte a l’estrena de l’any passat, com un horari de sortida diferent per a les marxes de 15 i 26 km.

Els Marquesos, els Bessons i el Rispa, alguns dels punts elevats per on passa el recorregut. FOTO: Xavier Capdevila

El Centre Excursionista Borges-Garrigues torna a organitzar el diumenge 25 de març la marxa Borges-Riu Set, una caminada circular de 55 km que  surt i arriba a la capital comarcal i  passa per Cervià i l'Albi.
Aquesta és la marxa senderista més llarga que es fa a la comarca i ja recull el testimoni d'una caminada de resistència que el Centre va organitzar entre el 2009 i el 2016. Aquella, però, era lineal entre les Borges i Montblanc i es feia a l'estiu. Les dificultats logístiques i la forta calor de l'agost van fer que l'entitat decidís l'any passat canviar-ne el format per complet, fer-la circular i íntegrament garriguenca. Es va fer al març i hi van participar 250 caminadors.

Algunes modificacions
Ara, amb l'experiència de la primera edició de la Borges-Riu Set, l'organització ha anunciat millores respecte de l'any passat, com posar un horari diferent de sortida per a les dues marxes populars que es fan també el 25 de març (15 i 26 km), de manera que en lloc de sortir juntament amb la llarga a les 7 del matí, aquestes dues ho faran a 2/4 de 9 per facilitar la participació de senderistes menys experimentats. A més, la nit abans coincideix, com ja va passar a la primera edició, amb el canvi d'hora.
Un altre dels canvis d'enguany és el lloc d'arribada, que no serà al passeig del Terrall sinó al pavelló de l'Oli, per tal que els participants puguin accedir directament als vestidors i les dutxes. Finalment, el Centre també va prendre nota de les mancances en alguns avituallaments, que aquesta vegada es reforçaran.

Paisatge 100% garriguenc
Totes tres rutes recorren el paisatge típicament de secà i passen per punts emblemàtics com l'Aranyó o els Bessons. La llarga, a més, passa per l'ermita de les Besses, voreja el riu Set, els Reguers, el coll del Peret i els tossals dels Marquesos i del Xiveta. La neu caiguda l'any passat, però, va impedir el pas per algun d'aquests punts, cosa que aquest any el Centre espera que no passi, "ja que era un dels trams més atractius", expliquen.

Puntuable
Tot i no ser competitiva, la Borges-Riu Set forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència que cada any convoca la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Són un total de 21 marxes entre març i novembre, de 46 km la més curta i 83 la més llarga.  Acabar la de les Garrigues dona 16 punts, dos més que la reconeguda Castells de la Segarra. Els caminadors federats que aconsegueixin sumar un mínim de 229 punts al llarg de l'any rebran un reconeixement al finalitzar la temporada. Les inscripcions de la Borges-Riu Set estan obertes des de finals de gener.