- L'Albagés , Les Borges Blanques

Dissabte de futbol base a les Borges i l'Albagés

16 equips participaran al torneig Garrigues Cup aleví i 6 ho faran al torneig de cadets a l'Albagés.

(foto: Aj. Borges)

Aquest dissabte, 2 de juny, hi ha dos tornejos de futbol base a la comarca. D'una banda, en categoria aleví, 16 equips participaran al torneig Garrigues Cup i, de l'altra, 6 de cadets ho faran al que s'organitza a l'Albagés.

El Garrigues Cup es consolida
Fins al 2014, el Garrigues Cup era un torneig de prebenjamins i benjamins, en què participaven una quarantena d'equips de Catalunya i fins i tot l'Aragó. El 2014 va passar a ser un torneig exclusivament d'alevins, amb 17 equips participants, però el 2015 i 2016 es va deixar de fer. Va ser el 2017 quan es va recuperar, seguint amb el patró de torneig aleví, i ho va fer ja amb 16 equips, xifra que s'ha mantingut aquest any i que, per tant, certifica la consolidació del model.

Per aquest dissabte, el Garrigues Cup compta amb els equips alevins de Fif Lleida, Bordeta, Bellpuig, AEM, Ivars d'Urgell, Fondarella, Arbeca, Artesa de Segre, Vilanovenca, Lleida Esportiu Terraferma, Pardinyes, Baix Segrià, Mig Segrià i Roda de Berà, a més dels amfitrions, que hi aporten el Garrigues A i Garrigues B. Per primera vegada, el torneig té un equip d'una altra província, en aquest cas el Roda de Berà, una incorporació que els organitzadors esperen que sigui la primera de noves inscripcions en els propers anys, ja que un dels objectius que s'ha marcat l'Escola Comarcal és ampliar la participació d'equips de tot arreu.

La jornada començarà a les 10 del matíi s'allargarà fins a les vuit del vespre. Durant tot el dia hi haurà una cinquantena d'enfrontaments, de vint minuts cada un, entre els grups participants, amb jugadors nascuts entre els anys 2006 i 2007. La primera fase del torneig serà amb sistema de lligueta de quatre grups amb quatre equips cada un. Els equips participants també disposaran d'un temps per dinar i de tots els serveis necessaris per gaudir de la jornada esportiva en les millors condicions possibles. Cap a les set del vespre està previst que hi hagi les finals i l'entrega de trofeus, a les mateixes instal·lacions de l'Escola.

L'Albagés repeteix
El mateix dia, el Club de Futbol L'Albagés organitza la segona edició del torneig de futbol base que va estrenar l'any passat. La cita se centra enguany en equips cadet i reunirà els de segona divisió de la província de Lleida; concretament, sis equips: AEM, Bordeta, Baix Segrià, Fif Lleida, Fondarella i Bellpuig. Estava previst que hi participés també l'Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues, però ha estat baixa d'última hora i el substitueix el Fif Lleida.