- Les Borges Blanques

Triomfa un entrenament a Les Borges basat en els moviments i la dieta dels homes de les cavernes

El centre d’osteopatia i salut integrada SingularMent de les Borges ofereix entrenaments on els moviments estan pensats per recuperar la mobilitat més natural del cos.

Els esquats són dels exercicis més durs i, alhora, més revitalitzants de l’entrenament singular. FOTO: SingularMent

L’agulla minutera encara no ha atrapat les set del matí i un grup de vuit persones ja s'espera davant les portes de SingularMent, un centre d'osteopatia i salut integrada de les Borges que ofereix diversos tractaments i activitats enfocades a garantir un bon funcionament del nostre cos. Reconec que un servidor mai hauria pensat que en aquesta hora, més a prop de la mitjanit que de la migdiada, em disposaria a compartir amb uns desconeguts diverses sèries d'esprint, flexions i esquats; tot i que ells utilitzen anglicismes per identificar-los, quan t'hi poses, la mateixa inèrcia dels moviments et fa ser conscient que aquests neixen d'un mateix i d'una forma ben natural. Són les set. Tots somriuen, se'ls nota que tenen pressa per començar; el Dídac, el nostre entrenador, és un noi simpàtic i molt agradable, i juntament amb la Carme, osteòpata, psiconeuroimmunòloga i fisioterapeuta del centre, m'asseguren que si en algun moment em noto sobrepassat per l'exercici no hi ha cap problema perquè pari i els observi des del perímetre. Em quedo més tranquil, els dono les gràcies i, ara sí, comencem a córrer.

Dejuni
Una de les condicions d'aquest tipus d'entrenament és que s'ha de fer en dejú, o almenys tres o quatre hores després d'una menjada, ja que, tal com explica la Carme, quan els nostres avantpassats es despertaven tenien gana i era quan es desplaçaven per anar a caçar. En Dídac afegeix que si ingerim aliments just abans de començar l'exercici, el nostre cos es dedicarà primer a digerir aquells aliments i li restarà capacitats en la millora del rendiment físic global. Sort que només he tingut temps de preparar-me un cafè...

Exteriors i natura
La nostra ruta avança des de la porta del centre, al carrer Màrius Torres, fins a un petit parc enmig de la urbanització PP6. Des de SingularMent defensen l'activitat al aire lliure com una característica important de l'entrenament, ja que els serveix per trencar rutines i aprendre a adaptar-nos i aprofitar físicament el context corresponent. La carrera fins al parc ja ens ha activat, comença la classe.

Funcionalitat
L'entrenament que programa el Dídac és una barreja de moviments que beuen de la filosofia paleo però que també incorporen tècniques del crossfit i d'altres pensades pels mateixos entrenadors, amb l'objectiu de reproduir els patrons bàsics del moviment fisiològic, en coherència amb les aptituds i capacitat de cada persona. Quinze sèries d'esprints, planxes, flexions granota, burpees... tot distribuït en un circuit, per acabar tres sèries d'esquats. Estic rendit.