Futbol sala
- Bellaguarda

El CFS Bellaguarda es presenta oficialment davant de l'afició

La sala del ball de Bellaguarda es va quedar petita per tal d’assistir a l’acte oficial on el nou equip de futbol sala de les Garrigues va presentar els jugadors i les equipacions de la temporada.

Imatge de part dels integrants de la plantilla del CFS Bellaguarda de la temporada 2018-19. Foto:CFS Bellaguarda

El passat divendres va néixer a Bellaguarda, ja de forma oficial, un nou equip de futbol sala a la comarca: el Club Futbol Sala Bellaguarda. En un acte celebrat en una sala del ball abarrotada, es va dur a terme l'acte de presentació de l'entitat, així com els integrants de la plantilla i les noves equipacions que lluirà el club en la seva primera temporada d’existència, on els bellaguardins competiran a la tercera divisió catalana de la Federació Catalana de Futbol.

Junta directiva i plantilla

L'acte es va iniciar amb el parlament per part de l'alcalde de la població, Jaume Masip, que va agrair la iniciativa i la implicació tant per part de la junta directiva com dels joves futbolistes, que suposarà que Bellaguarda compti amb un equip de futbol sala que disputarà competició oficial més de vint-i-cinc anys després. Tot seguit, va ser el torn de paraula de la junta, mitjançant el president Olegari Alberich, que va desgranar les claus del projecte per tal de fer del CFS Bellaguarda un equip referència a la comarca. Per últim, en un format típicament americà, entre música i forts aplaudiments, els integrants de la plantilla van pujar un a un a l'escenari on van ser presentats a l'afició. La junta directiva del CFS la formen com a president Olegari Alberich, secretari Eloi Pujol, i vocals Fernando Vidal, Eugeni Mateu, Adrián Martín i Ferran Vidal Duaigües. La plantilla, a falta d'algun possible fitxatge, la formaran Eduard Cabrera, Jordi Ballester, Èric Pujol, Adrián Martín, Salvador Alberich. Oriol Preixens, Guillem Flix, Eloi Monguillot, Òscar Martín, Martí Mateu, Albert Nogués, Eloi Pujol, Miquel Mateu, Ferran Vidal i Joan Visa. Pel que fa al tècnic que ha de dirigir la plantilla, la junta directiva manté diverses converses i esperen anunciar en els pròxims dies el nom de l’entrenador.

Equipacions que miren al passat

El CFS Bellaguarda ha volgut recuperar la mateixa composició i els colors de la samarreta que els pioners del futbol sala a Bellaguarda van lluir en els seus inicis. La samarreta, blanca, la creua una ratlla roja en diagonal, que en els seus extrems es barreja amb una tonalitat de groc per tal d'insinuar una senyera, els pantalons són rojos. La història del perquè de l'equipació és ben curiosa, doncs els primers bellaguardins que van decidir fundar un equip de futbol al poble tenien al cap copiar l'estructura de la samarreta del club holandès, AFC Ajax, d'Amsterdam, que en aquell moment duia la típica camiseta blanca amb la ratlla vertical al centre de la camiseta. L'empresa que havia de complir la comanda es va errar i les camisetes que van arribar a Bellaguarda eren més semblants a les de l'equip madrileny del Rayo Vallecano, amb la ratlla en diagonal, que no pas als holandesos però els fets ja estaven sobrevinguts.

Els jugadors i la junta directiva entre una gran expectació. Foto:CFS Bellaguarda

La segona equipació del club serà groga i negra, complint la mateixa composició de ratlla en diagonal que la primera. Ambdues samarretes guarden l'escut del club damunt del cor i estan patrocinades per la marca d'oli prèmium de la cooperativa de Bellaguarda, la 1921. Es preveu que el primer partit en competició oficial que disputi el CFS Bellaguarda sigui a finals de setembre o principis d’octubre.