Futbol
- Les Borges Blanques

El Borges sap patir i triomfa en la tanda de penals per tal d'accedir a les semifinals de la Copa Lleida

Els blancs van perdre (2-1) al Mpal. Joan Capdevila de Tàrrega però l'encert de Xammar a la tanda de penals va ser decisiu perquè els borgencs accedissin a semifinals, on els espera l'EFAC Almacelles.

Els jugadors d'ambdós equips abans de l'inici del matx. Foto: FCBorges

El FC Borges arribava la tarda del passat diumenge al Mpal. Capdevila de Tàrrega amb una lleugera renta sobre els de l'Urgell aconseguida a les Borges la setmana anterior (2-1). Els de la capital no tenien una empresa fàcil a l'hora de defensar el resultat, ja que els blaugranes van mostrar-se com un equip molt lluitador la setmana anterior al municipal borgenc, escurçant distàncies en els darrers minuts per mantenir viva l'eliminatòria.

Primer cop, primera resposta

En els primers minuts del matx, el Borges va fer-se amo i senyor de la pilota, dominant el ritme del partit i exhibint un joc de combinació, amb velocitat en atac i seriositat en defensa, característiques que sembla que marcaran el joc dels borgencs durant la nova temporada. L'equip de Manel Cazorla va tenir bones oportunitats, fins i tot va estavellar dues pilotes a la fusta, però, coses típiques del futbol, qui va colpejar primer va ser el Tàrrega, mitjançant Sergi Sans, quan al minut 18 anotava el gol que retornava la igualtat a l'eliminatòria. El Borges no va posar-se nerviós i va seguir buscant insistentment la porteria targarina, trobant el premi de l'empat al fil del descans, quan Joan Soriano, molt murri, aprofitava un mal rebuig de la defensa local per tal d'anotar un gol que posava als blancs a les semifinals. Així es va arribar al descans.

Xammar, heroi de la tarda

En la represa, la UE Tàrrega va fer un pas endavant, conscients que eren fora de la copa Lleida, i van plantejar un joc més a l'atac que no pas en la primera part, on la màxima va ser defensar la porteria. El Borges, qui els seus interessos demanaven dormir el partit, va veure com els locals, després d'un avís, tornaven a posar-se per davant en el lluminós després que Jofre Graells, un dels més destacats del quadre local, culminava de la millor manera una bona combinació en atac dels blaugranes. Amb aquest resultat el partit se n'anava als penals. El Tàrrega va posar tota la carn a la graella per tal de brindar l'eliminatòria a la seva afició. En els darrers minuts va gaudir de diverses ocasions, fins i tot va estavellar una pilota al travesser, però en aquell moment va sorgir la figura d'Adrià Xammar. El porter borgenc va frenar les envestides blaugranes per tal de mantenir el 2-1 al marcador i en la tanda de penals es va erigir com l'heroi dels garriguencs, aturant fins a tres llançaments des dels onze metres i decidint el passi del Borges a semifinals, on l'espera l'EFAC Almacelles, un dels rivals més forts de la Primera Catalana, en la que es preveu serà l’encontre més atractiu de les semifinals.