Futbol
- Les Borges Blanques

El FC Borges, a la final de la Copa Lleida

Els blancs van superar a domicili l’EFAC Almacelles (1-2) i aquest cap de setmana es jugaran el títol contra un CJF Mollerussa que no va tenir problemes per desfer-se del CF Linyola (3-0)

La intensitat en cada acció del joc va ser una tònica del partit.Foto: @EFAC1926

El FC Borges és un dels finalistes de la segona edició de la Copa Lleida Amateur després de sortir vencedor del duel que els garriguencs van disputar ahir al vespre al Municipal d'Almacelles contra un EFAC que va veure's sorprès pels dos gols d'avantatge que els garriguencs van aconseguir després del temps de descans. Un gol en pròpia porta del Borges va vestir d'emoció els darrers minuts, però el porter borgenc Xammar va tornar a ser decisiu malbaratant les darreres fuetades dels locals. El diumenge vinent, el Borges es veurà les cares amb el CFJ Mollerussa per tal de dirimir quin serà el nou club inscrit en el palmarès de la Copa Lleida.

El matx, que es presentava com el més atractiu de la ronda de les semifinals, va començar amb un ritme lent i amb un domini de la possessió per part de l'EFAC. El Borges se sentia segur al darrere però havia de vigilar les escomeses dels locals. Els de Radulovic van foradar fins a dues vegades la xarxa de la porteria garriguenca per mitjà de Montoy i Juclà però ambdues jugades van ser anul·lades per estar en situació de fora de joc. La igualtat en el lluminós es va mantenir intacta fins al xiulet que assenyalava el final de la primera part.

En la represa, el Borges va sortir molt més endollat i en el primer minut va trobar el camí del gol. Joan Torné va ser l'encarregat de posar als garriguencs per davant al marcador davant la sorpresa del nombrós públic que va omplir la grada del Municipal. L'avantatge, va permetre al Borges assentar el seu joc i gestionar el pas dels minuts, ja que el temps jugava a favor seu. L'EFAC, lluny de rendir-se va buscar insistentment la porteria de Xammar, l'ariet almacellenc Enric Bosch va estar a punt de posar les taules al marcador, però va errar en la rematada, que va sortir massa alta. Quan semblava que els locals trobarien la recompensa, el Borges va tornar a colpejar. Aleix Llobet, per mitjà d'un magnífic llançament de falta directa, va ampliar la renta dels blancs i, a pocs minuts pel final, semblava que deixava l'eliminatòria resolta. Va ser llavors quan l'EFAC va decidir llançar-se a l'atac, doncs no li valia res més que intentar igualar un matx que s'havia posat molt de cara per al Borges. El gol dels locals va arribar a la sortida d'un córner quan Llobet va sumar un segon gol al seu còmput particular, però en aquesta ocasió va ser en la seva pròpia porta.

Cinc minuts més el temps de l'afegit separaven als de Cazorla de la final però l'EFAC s'ho deixaria tot per tal de dur el partit a la pròrroga. Va ser en aquell moment quan va tornar-se a erigir la figura del porter garriguenc Xammar, que ja havia estat decisiu en la ronda de quarts de final, aturant tres llançaments des dels onze metres en la tanda de penals guanyada a la UE Tàrrega. Al 88' Xammar va aturar el xut d’Enric Bosch, un llançament que semblava que culminaria en gol. Els últims minuts, amb l'EFAC abocat a l'atac, el Borges va poder neutralitzar les accions dels locals i quan l'àrbitre va assenyalar el final del partit l'alegria va desfermar-se entre els jugadors garriguencs, que es jugaran el pròxim divendres a partir de les 20:30 al Municipal de Torrefarrera el títol de campions de la Copa Lleida contra un CFJ Mollerussa que va desfer-se còmodament del CF Linyola (3-0) i, que com el Borges, durant la pretemporada ha mostrat un nivell de rodatge prou elevat.