Atletisme, Senderisme
- Castelldans

Torna la Cursa del Gaig Blau, a Castelldans, després de dos anys sense fer-se

Es farà el dissabte 1 de setembre i inclou tres circuits, un dels quals en format trail.

(foto: C.E.C.)

El Club Esportiu Castelldans i l'Ajuntament d'aquesta població s'han proposat recuperar la Cursa del Gaig Blau, una cita esportiva que es va fer per última vegada l'any 2015. Ara, amb gent que ja havia estat a l'organització i noves incorporacions, es tornarà a fer el proper dissabte 1 de setembre a la tarda, en el que serà la sisena edició, amb una oferta de tres circuits, un de 6 km, un de 10 km i un de 14,5 km. Els dos primers no tenen cap dificultat tècnica i transcorren per camins amplis i algun tram d'aslfat, mentre que el tercer és la trail pròpiament, és a dir, un 80% de recorregut per petits senders i un puja-baixa constant que "tot i no haver-hi grans desnivells, és bastant trenca-cames, propi de l'orografia garriguenca", expliquen des del Club Esportiu. L'objectiu és mantindre els aproximadament 150 inscrits dels altres anys.

El format és similar al d'edicions anteriors, però compta amb recorreguts nous, sobretot pel que fa a la trail. Destaca, també, el servei de piscines que hi haurà a l'acabar per a participants i acompanyants i la instal·lació d'inflables per als més petits. Les inscripcions estan obertes i, de moment, tenen un ritme una mica superior al dels altres anys.

Una altra prova esportiva que es va deixar de fer el 2015 va ser la Castell-bike, una marxa de BTT que va patir en diverses ocasions les inclemències meteorològiques. Des del Club Esportiu no es descarta alternar un any la trail i un any la marxa ciclista, però la idea encara s'ha de treballar i valorar més a fons.