Ciclisme
- Juneda

El peculiar Critèrium de Juneda de ciclisme espera mantenir la tendència a l’alça en la 55a edició

Té lloc el dilluns 27, en Festa Major, amb el mateix format de sempre, tot i que ara organitzat pel Club Ciclista Colla la Pedalada.

(foto: Xavi Minguella)

El Club Ciclista Colla la Pedalada i l'Ajuntament de Juneda organitzen pel dilluns 27, en plena Festa Major, una nova edició del trofeu Vila de Juneda, la 55a, una cursa per circuit urbà que té la particularitat de passar alguns trams per un ferm de llambordins. El circuit sencer fa 1,5 km i els ciclistes hi han de fer 40 voltes. La mateixa competició, així com el sistema de primes del públic, fa que s'hi agafin velocitats de vertigen. A falta de tancar les inscripcions aquest dissabte, entre els participants ja confirmats hi ha el puigvertenc Albert Masana, que l’any passat ho tenia tot de cara per guanyar la cursa però una punxada a última hora el va fer endarrerir. El corredor, que compta amb el suport de l’afició local, va poder atrapar de nou els capdavanters i entrar finalment en segona posició. També s’espera la participació del maresmenc Gerard Armillas, actualment el ciclista més en forma del rànquing català, líder de la Copa Critèrium i segon de les grans clàssiques.

L'any passat, la participació va ser de quasi 80 ciclistes, xifra rècord, i enguany s'hi espera una xifra similar. Igualment, l'organització considera que tampoc cal anar gaire més enllà, ja que està pràcticament al límit per garantir la seguretat de la cursa. Com sempre, la prova puntua per la Copa Critèrium de la federació i pel campionat provincial de carretera de Lleida. Tot i que el format és idèntic al d'anys anteriors, sí que ha canviat l'entitat organitzadora, que fins ara era el Club Ciclista Junedenc. Enguany és la Club Ciclista Colla la Pedalada, que ja va organitzar al mes de maig una prova similar a Juneda, la primera de fèmines de la província.