Ciclisme
- Arbeca

La Terra d'Oliveres d'Arbeca vol conscienciar sobre els accidents de ciclistes a la carretera

L'obsequi de la marxa d'enguany, que se celebra el 9 de setembre, és una armilla d'alta visibilitat.

(foto: Diputació de Lleida)

Després de cinc mesos sense cap prova de BTT, aquest diumenge, 9 de setembre, es reprèn el calendari garriguenc amb la 9a edició de la cursa Terra d'Oliveres d'Arbeca, que organitza el Club Ciclista Arbeca, en col·laboració amb la l’Ajuntament, el Consell Esportiu de les Garrigues i la Diputació de Lleida. 

Com sempre, l’organització ha preparat tres distàncies (20, 40 i 60 km) i enguany obsequiarà els participants, que es calcula que seran uns 350, amb una armilla d'alta visibilitat per “conscienciar tots els usuaris de les carreteres  que a sobre d'una bicicleta hi va una vida i que els conductors respectin el metre i mig que marca la diferència entre morir o seguir vivint", afirma Marc Ribera, director de la cursa.

La presentació de marxa ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Lleida i, a més de Ribera, hi han participat el diputat Enric Mir, l'alcalde d'Arbeca, Joan Miquel Simó, el regidor d'Esport de l'Ajuntament d'Arbeca, Albert Felip i el president del club, Josep Maria Solé.

A més de la cursa pròpiament, la Terra d’Oliveres compta des de fa anys amb una fira de serveis i material relacionat amb la bicicleta, on enguany hi haurà 10 estands. També n’hi haurà un de l'Associació Contra el Càncer. 

Després d’Arbeca, la pròxima cita betera és a Tarrés, el dia 23, amb la 7a Marxa de la Calç. El 7 d’octubre serà el torn de la popular i veterana Transbessons, de Juneda, i tancarà el calendari comarcal la Transisquella, de l’Albagés, segurament a finals d’octubre.