BTT
- L'Albagés

Cau la Transisquella del calendari de BTT per l’ús de motos guia

L’organització de la marxa de l’Albagès va rebre una sanció per haver circulat amb motos per corriols. Assegura que ara no pot garantir la seguretat dels participants.

(foto: Esteve)

L'organització de la marxa de BTT Transisquella de l'Albagès, que se celebrava des de feia 11 anys, ha decidit suspendre l'edició d'enguany, prevista per l'octubre, per la impossibilitat de no poder utilitzar motos a la prova. En un comunicat fet públic el 18 de setembre, la junta explica que va rebre un expedient sancionador del departament d'Agricultura, cursat a partir d'un informe realitzat pels Agents Rurals, per "realitzar una circulació motoritzada en grup per zona forestal incomplint les condicions fixades a l'autorització de la marxa del 2017 pel que fa a circulació de vehicles motoritzats pel medi natural".

L'organització va pagar 180 euros de multa i va presentar al·legacions, però van ser rebutjades. "Aquests 180 euros els hem hagut de restar de l'aportació que havíem de fer a Afanoc, l'associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya amb qui la Transisquella col·labora des de fa dos anys. De fet, la marxa sempre ha tingut el vessant solidari, aportant els beneficis a iniciatives com Pallapupas, la Fundació Josep Carreras o la Marató de TV3, entre altres.
 
L'organització assegura que l'ús de motos és un suport logístic, com a guiatge dels bikers participants però també com a assistència ràpida en cas d'accident o avaria. "El recorregut passa per llocs de difícil accés, escarpats i, en cas de necessitat, les motos ajuden a que el mal no sigui major. A l'última edició mateix, van assistir un noi que va caure en un corriol i van fer els primers auxilis amb la farmaciola que porten", expliquen.

Des de la Transisquella s'afirma que "sempre hem realitzat tots els tràmits i permisos necessaris amb totes les administracions competents". El Cos d'Agents Rurals ha declinat fer declaracions, a l'espera d'un possible comunicat oficial del departament. Segons sembla, però, l’autorització permetria el pas de motos per camins, però no per corriols, tal com hauria succeït. 

En el mateix comunicat, l'organització de la Transisquella carrega durament contra el Consell Esportiu de les Garrigues, a qui assegura que van demanar que convoqués una reunió amb la resta de curses de BTT de la comarca. "En van fer cas omís i la reunió mai no es va fer; no ens van ajudar gens", es diu.