Futbol

L’Escola de Futbol Arbeca passa a formar part de l’Escola Comarcal de les Garrigues

L'entitat arbequina no tenia prou jugadors per mantenir els equips i arriba a un acord amb la comarcal, que la reforçarà. Aquesta celebra els 30 anys d'existència amb una festa el dia 22. 

(foto: arxiu)

L'Escola de Futbol Arbeca deixa d'existir com a tal aquesta temporada i passa a integrar-se a l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues. La manca de jugadors suficients per garantir la viabilitat dels equips arbequins ha estat el detonant per buscar l'aixopluc de l'entitat comarcal -amb seu a les Borges-, que es compromet a mantenir un equip aleví i un de prebenjamí pròpiament arbequins, entrenant i jugant a Arbeca, de manera que els infants no s'hagin de desplaçar, però amb reforços puntuals d'altres jugadors de l'Escola. "Seran equips del Garrigues a Arbeca", explica Josep Balcells, president de la comarcal. També continuen el coordinador i la junta que tenia fins ara l'Arbeca, que cobrarà les quotes però assumirà el cost dels arbitratges. Quant als benjamins, finalment no s'ha pogut fer equip i els cinc jugadors que hi havia a Arbeca sí que hauran d'anar a les Borges o jugar amb els alevins si es volen quedar al poble. "Encara que haguéssim comptat amb algun reforç puntual, era massa just", explica Antoni Perera, coordinador fins ara de l'escola arbequina.

Espera del nou camp
A més d'una facilitat per a les famílies arbequines, el fet de poder continuar entrenant-se al poble alleugereix també la pressió que tindrà aquest curs el Garrigues, que compta amb molts equips de futbol-7 i, per tant, una elevada demanda d'ús de l'únic camp disponible de moment. Per al gener hi ha prevista l'estrena d'un camp de futbol-7 i s'espera amb candeletes.

Celebració dels 30 anys
Aquesta temporada també vindrà marcada per la commemoració dels 30 anys de vida de l'Escola Garrigues. Tot i que l'efemèride és el 2019, l'entitat ha optat per esquivar l’ajustat calendari que hi sol haver a final de curs i celebrar-ho el dissabte 22, a tall d'inauguració de temporada, amb una festa al camp de futbol de les Borges. Durant el matí hi va haver esmorzar, jocs, inflables, presentació de la samarreta d’entrenament i del logo dels 30 anys i vermut.