Varis
- Juneda

Un or, una plata i un bronze dels Special Olympics per a tres esportistes de Talma

L'entitat junedenca ha enviat set participants a l'edició que ha tingut lloc del 4 al 7 d'octubre entre la Seu d'Urgell i Andorra la Vella. Una esportista de Castelldans també ha obtingut una plata en futbol.

(foto: associació Talma)

Set usuaris de Talma, l’associació junedenca d’atenció a les persones amb discapacitat, trastorns mentals i/o risc d'exclusió social, han participat als Jocs Special Olympics que han tingut lloc del 4 al 7 d’octubre entre la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, i tres n’han tornat amb medalla, una d’or, una de plata i una de bronze. 

Concretament, l’or i el bronze han estat en bàdmington i la plata en tennis taula. En aquest últim esport, a més, tres esportistes de l’entitat garriguenca han aconseguit una sisena posició en la seva categoria i un altre la setena. Esportivament, el balanç que en fa Talma és positiu, però destaca també “les moltes emocions i experiències” que s’han viscut aquests dies. “El fet de compartir estones amb els companys, superar-se a ells mateixos i fer amics ha estat, sens dubte, un dels millors resultats d'aquest cap de setmana”, expliquen. D’altra banda, una esportista de Castelldans, en aquest cas usuària de les escoles especials Llar de Sant Josep, a la Caparrella, ha aconseguit també una medalla de plata amb el seu equip de futbol.

En aquesta 11a edició dels Jocs Special Olympics, que es fan una vegada cada quatre anys, hi han participat 1.600 esportistes en 14 disciplines, i tots s’han emportat una medalla commemorativa. En el mateix sentit que s’expressa Talma, l’organització també destaca que “si bé el que passa sobre el terreny de joc és important, el que succeeix fora les pistes, els camps i les piscines és encara més intens”. Un dels principals objectius d'aquesta competició és la sensibilització de la societat, l'acceptació de les diferències i la naturalització de la discapacitat intel·lectual, uns valors que enguany s’han volgut concentrar amb el lema #MillorQuiHoIntenta.

Més enllà dels Special Olympics, Talma treballa el vessant esportiu durant tot l’any, a través del Club Esportiu Talma, creat el 1992 i que actualment aplega una trentena de participants. Podeu conèixer-lo una mica més en aquest article de SomEsports publicat al mes de març.