Senderisme
- Vinaixa

Neix la Marxa Popular de les Garrigues, que vol esdevenir una cita anual

Amb una idea similar a les caminades culturals, el Consell Esportiu impulsa la nova iniciativa, amb tres distàncies diferents i un guia cultural. La primera es farà a Vinaixa el 18 de novembre.

(foto: A. Palau)

El diumenge 18 de novembre tindrà lloc a Vinaixa la primera Marxa Popular de les Garrigues, una nova iniciativa del Consell Esportiu que vol donar a conèixer el paisatge, els pobles i el patrimoni de la comarca tot practicant activitat física. La idea és similar a la de les caminades culturals que ja s'organitzen des del 2014 però incloent-hi tres opcions de distància, que en aquest cas seran 8,5, 17 i 23 km i passaran per l'espai natural de la Vall de Vinaixa, amb el marge del Bessó, fonts, l'ermita de Sant Bonifaci o el Puig, entre altres elements d'interès, explicats per un guia cultural. En l'organització d'aquesta primera marxa hi ha també l'Associació Esportiva Excursionista de Vinaixa, l'Ajuntament i l'AMPA de l'escola.

La intenció del Consell és fer una marxa anual, no competitiva, i cada any a un lloc diferent, tot i que no es descarta que se'n facin dues si la de l'any anterior, per exemple, vol repetir. Tindrà horari de sortida lliure dins un horari concret per fer-ho fluid, i hi haurà avituallaments i entrepà a l'arribada.