Futbol sala
- Bellaguarda , Juneda , Les Borges Blanques

Tercera catalana, la categoria més garriguenca del futbol sala

La creació de nous equips a Juneda i Bellaguarda i el canvi de federació del Borges fan convergir aquests tres conjunts a la mateixa categoria, on representen una quarta part dels participants.

(foto: Xavi Minguella)

De totes les categories del futbol sala amb equips garriguencs, la Tercera Catalana és la que en concentra més, un total de tres: el Borges, el Juneda i el Bellaguarda, que comparteixen grup amb nou conjunts més de les comarques de Ponent. L'explicació és senzilla: és l'última categoria de la Federació Catalana de Futbol i, per tant, és on es posen els equips de nova creació, com són el Juneda -reprèn l'activitat després de quatre anys- i el Bellaguarda. El Borges ja jugava els anys anteriors, però ho feia a la Federació Catalana de Futbol Sala [v. SomEsports, 11].

El canvi de federació, per tant, suposa també l'inici de la competició a Tercera. Els roig-i-negres són conscients que el seu lloc natural és més amunt i, per tant, l'objectiu de l'ascens és clar. Els tres equips garriguencs representen una quarta part dels clubs de la categoria, cosa que convertirà els derbis comarcals en un fet força habitual. En dues jornades ja n'hi ha hagut dos, en què el Bellaguarda ha estat el més mal parat, tot i demostrar un bon nivell de joc.