Futbol
- Juneda

Enterren les cendres d'un exjugador a l'estadi municipal del Juneda

Pedro Rodríguez, 'Rodri', havia jugat al club junedenc entre el 1967 i el 1972 i havia manifestat la intenció de reposar definitivament al camp com a última voluntat.

(foto: Aj. Juneda)

Una part de les cendres del cos de Pedro Rodríguez reposen des d’ahir diumenge al camp municipal d’esports de Juneda, després de l’acte d’homenatge que es va fer a aquest exjugador del club local de futbol, que va defensar la samarreta dels rojos entre els anys 1967 i 1972. ‘Rodri’ era natural de Lleida i feia 44 anys que residia a Almeria, on va morir fa uns dies als 71 anys. Havia deixat escrit al testament la voluntat que la meitat de les seves cendres fossin enterrades a Almeria i l’altra al camp de futbol de Juneda, municipi que sempre va tenir en el record, tant per la vinculació esportiva com per arrelament personal. 

La família de Pedro Rodríguez es va posar en contacte fa uns dies amb el club junedenc i es van posar d’acord per retre un homenatge a l’exjugador, que va tenir lloc ahir, abans del partit contra el Guissona. Representants de la família, del club, de l’Ajuntament i alguns jugadors de l’època van compartir records i anècdotes de Rodríguez, que feia de centrecampìsta i va jugar alguna temporada a Primera regional, equivalent a l’actual Primera catalana, junt amb altres referents com Jaume Sans, d’Arbeca, o Ribelles. Rodríguez, a més, era un apassionat del bàsquet, esport que intentava compaginar amb el futbol, sovint d’amagat del club.

L’Ajuntament de Juneda i el club de futbol van habilitar un petit espai al peu d’un arbre del recinte esportiu, on es van enterrar les cendres i on properament es col·locarà una placa commemorativa.