Atletisme
- Les Borges Blanques

Roger Estradé i Eva Ledesma s’imposen a la Cursa de l’Oli

Tant el borgenc com la lleidatana ja havien pujat al capdamunt del podi. Estradé ho va fer l’any passat i Ledesma el 2016 i el 2015. Com és costum, ambdós van rebre el seu pes en oli.

(foto: M.A.)

El borgenc Roger Estradé i la lleidatana Eva Ledesma van ser l'home i la dona més ràpids als 10km de la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques, que va celebrar la 16a edició el diumenge 20 de gener, en el marc de la Fira de l'Oli de la capital comarcal i, per tant, es van emportar el seu pes en oli: 75 i 50 kg, respectivament. Tant Estradé com Ledesma ja sabien el que era guanyar la cursa, ja que el borgenc ho va fer l'any passat i la lleidatana ho havia fet el 2016 i 2015; de fet, Ledesma s'ha imposat a les tres edicions en què ha participat. Ambdós, a més, van aconseguir rebaixar els seus propis temps i creuar la meta amb 33'36" i 37'45", afavorits, en part, per la reducció del circuit a 10km exactes en lloc dels 10,360 habituals.

Cursa ràpida
Una de les novetats destacades que el Club Atlètic Borges havia preparat pel 2019 era la introducció d'un circuit de 5km, que donava resposta a les peticions que rebia l'entitat per part de corredors a qui 10km es feien massa llargs. En aquest sentit, es va notar un increment de la participació local, cosa de què l'organització se sent molt satisfeta. En total, prop de 150 persones van optar per aquesta modalitat. Això va fer, al mateix temps, que la cursa de 10km fos més ràpida que de costum. Si fins l'any passat hi havia gent que arribava amb uns 80 minuts, l'últim d'enguany l'ha fet amb 53.

La pluja fa acte de presència
Que el fred sigui protagonista de la Cursa de l'Oli no és cap sorpresa, fent-se a mig gener, però enguany s'hi va afegir un plugim que va acompanyar els corredors en la major part del recorregut. No obstant això, que va obligar el club a estar pendent del cel fins a última hora, la cursa es va celebrar amb normalitat. La climatologia adversa sí que es va notar en l'assistència, que va quedar força per davall de les inscripcions i dels prop de 800 atletes inscrits, van acabar corrent uns 600.
La Cursa de l'Oli, que enguany obsequiava els participants amb unes malles de compressió, va esgotar en menys d'una setmana les 500 places previstes inicialment, cosa que va fer decidir el Club Atlètic Borges a ampliar-les a 750, que es van cobrir, de nou, molt aviat. Amb tot, l'organització té clar que 750-800 és el límit que pot absorbir i no té previst anar més enllà. "Si volem que el corredor estigui content i ben atès, no podem créixer més", explica Xavier Sahuquillo, un dels responsables de la cursa.

Contra el càncer infantil
Al marge de les inscripcions ordinàries, la cursa donava l'opció de disposar d'un dorsal solidari, que es podia adquirir el mateix dia, en favor de l'hospital Sant Joan de Déu, que tracta casos de càncer infantil. Es van recollir 500 euros.