BTT
- Almatret

La Xallenge David Duaigües passa a una única marxa en l’any del 10è aniversari

Demà s’obren les inscripcions d’una de les marxes de BTT més populars de la zona, que se celebrarà el 10 de març. L’altra prova, que es feia a Seròs, es converteix en una nova marxa.

Un dels trams de l'edició anterior. FOTO:XDD

Havia planat la possibilitat de no fer la Xallenge David Duaigües, fins al punt que el Club Ciclista Seròs, on es feia una de les dues proves, ja havia emprès una nova iniciativa, la Montmaneu 494, el 24 de març. Finalment, però, el Club Ciclista i Excursionista Almatret ha decidit no llançar la tovallola i organitzar un any més la marxa de BTT al municipi garriguenc. El 10è aniversari s'ho valia. Això sí, en lloc de ser una marxa de dues proves passa a ser una de sola. Serà el diumenge 10 de març i tot apunta que hi continuarà havent un circuit llarg i un de curt, com és habitual. Les inscripcions s'obren l'1 de febrer.


La marxa betetera d'Almatret va néixer el 2007 de la mà de David Duaigües. El 2009, juntament amb Xavier Teixidó al capdavant, va assolir els 850 inscrits i una expansió de col·laboradors, patrocinadors i voluntaris. El juliol d'aquell any, però, Duaigües va perdre la vida a l'incendi d'Horta de Sant Joan i d'aquí que les següents edicions portin el nom del qui en fou fundador.