Futbol sala
- Bellaguarda , Les Borges Blanques

El Bellaguarda s'endú el derbi (6-4) i trenca la imbatibilitat del Borges

Hat-trick de Miquel Mateu, per part dels locals i d'Edgar Rodero, pels de la capital, en un matx igualadíssim que es va decidir pel major encert dels bellaguardins en els moments claus del partit.

Els jugadors del Bellaguarda després de guanyar el derbi FOTO:Ramon Queralt

Emocionant i competit derbi el viscut el passat diumenge 10 de febrer a la pista municipal de Bellaguarda, on els locals van imposar-se (6-4) al FS Borges, fins aquesta jornada líder imbatut de la tercera divisió catalana. Abans de començar el partit, es va fer un minut de silenci en record de Núria Borràs, jove garriguenca de 39 anys que va perdre la vida el cap de setmana anterior.

Des del xiulet inicial els dos equips van anar a buscar la porteria rival i fruit d'aquesta dinàmica, en els primers compassos del joc ja es van poder veure els primers gols de la tarda. Miquel Mateu avançava al Bellaguarda al primer minut de joc però els de la capital igualaven el tempteig just en la jugada següent. La igualtat en el lluminós es va mantenir intacta fins al temps de descans.

En la represa havia de venir un espectacle de jugades ofensives i gols per part d'ambdós equips. El mateix Rodero avançava als roigs-i-negres en l'inici de la segona meitat, gairebé a l'instant reaccionaven els bellaguardins, que en tres minuts li donaven la volta al marcador gràcies als gols d'Òscar Martín i Miquel Mateu. El Borges, que buscava l'empat amb ganes va veure com Jordi Macià s'introduïa un gol en la mateixa porta, tot i que en l'acció pràcticament posterior Albert Ribas tornava a situar l'avantatge dels locals en només un gol.

A partir d'aquí, màxima igualtat i ocasions pels dos equips. Els més encertats van ser els blancs-i-rojos, per mitjà d'Albert Nogués que al minut 41 situava el 5-3 al marcador. El Bellaguarda augmentava la distància gràcies al gol que significava l'hat-trick de Miquel Mateu, que pràcticament, sentenciava el matx pels locals. Tot i això, Edgar Rodero, en el darrer minut del partit va poder el seu gran partit anotant el tercer gol en caseller particular i arrodonint el marcador fins al 6-4 final.

Amb aquest resultat el Borges, que continua líder, finalitza una gran ratxa d'onze victòries consecutives mentre que el Bellaguarda escala fins a la tercera posició de la tercera divisió catalana i es manté a onze punts del Borges i a nou del Fondarella, el segon classificat.