Futbol sala
- Bellaguarda , El Cogul , Juncosa

L’equip femení de l’FS Juncosa té opcions de disputar la Champions

El torneig organitzat conjuntament entre la Futsal European Federation i l’Association Française de Futsal es disputarà del 20 al 23 d’abril a la ciutat occitana de Marguerittes.

Les jugadores de l’FS Juncosa, després de guanyar el primer partit de la lliga 2018-19. FOTO: FS Juncosa

L’equip femení de l'FS Juncosa té al seu abast la possibilitat de disputar la FEF Women Champions League 2019, la màxima competició europea pel que fa als equips federats a la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS). Una fita que, si es confirma en els pròxims dies, serà un esdeveniment històric per al món del futbol sala garriguenc en particular i per a l'esport comarcal, en general. 

Marguerittes
La competició, organitzada conjuntament entre la Federació Europea de Futbol Sala i l'Association Française de Futsal, es disputarà en plena Setmana Santa, del 20 al 23 d'abril, a la localitat francesa de Marguerittes, situada a escassos deu minuts amb cotxe de la històrica ciutat de Nimes. Està previst que en la vigília de l'inici del torneig els equips siguin rebuts oficialment i se'n faci una presentació pública. El dia 20 començarà la competició en si, que tindrà un format de lligueta. Els vuit equips participants es dividiran en dos grups, prèviament sortejats, i durant les dos primeres jornades, el 20 i 21 d'abril, buscaran aconseguir la plaça més alta de la lligueta, ja que en el tercer dia de competició es disputaran els encreuaments entre els equips del primer grup i el segon. Finalment, el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, hi haurà els partits per dirimir l'ordre de la classificació final: el matx pel setè i vuitè lloc, el sisè i cinquè, el tercer i quart lloc i, per acabar, la gran final, que es disputarà a dos quarts de quatre de la tarda. 

Classificacions 
L'FS Juncosa ha accedit a aquest campionat com a vigent subcampió de la lliga Territorial Femenina organitzada per la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) la temporada 2017-2018. Es dona la circumstància que les jugadores d'un altre equip garriguenc, l'FS Borges Blanques, van coronar-se campiones del mateix grup però, com que aquest any han decidit canviar-se a les competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol (FCF), les juncosanes han adquirit el dret d'accedir a la competició europea.

Garrigues Altes
El FS Juncosa aglutina jugadores de la mateix municipi i de pobles veïns com Bellaguarda i el Cogul, per tant s'espera que la zona de les Garrigues Altes es bolqui amb la participació de l'equip en el campionat europeu. Actualment, les juncosanes són terceres a la lliga Nacional Femenina, han guanyat deu partits, n'han empatat un i n'han perdut tres. La pitxitxi de l'equip i màxima golejadora de la Nacional Femenina és la juncosana Maite Farran, que suma 13 gols en set partits jugats, una xifra que representa una mitjana d'1,9 gols per partit.