- Arbeca , Juneda

Un junedenc i un arbequí, entre els millors júniors d’Espanya d’esquí alpí

Ramon Barrufet es va proclamar campió en eslàlom a Cerler i Isidre Sans va ser subcampió en eslàlom gegant. L’arbequí va ser també segon a la general del Top CAEI de Baqueria i Barrufet cinquè.

Barrufet va ser el primer júnior en eslàlom a Cerler. FOTO: Pol Indiano

Per curiós que sembli, uns dels millors esportistes d'esquí alpí d'àmbit espanyol d'entre 18 i 20 anys són de les Garrigues. Ramon Barrufet, de Juneda, i Isidre Sans, d'Arbeca, no només coincideixen sovint als campionats sinó també als podis. Un dels més recents ha estat, per exemple, el del Gran Premi Aramon, a Cerler, on Barrufet va ser el primer júnior en la modalitat d'eslàlom i Sans va ser el segon en eslàlom gegant.

El passat 16 de març, ambdós esquiadors van participar també en el 23è Top CAEI (Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn) a Baqueira, un campionat que aplega nombrosos corredors d'alt nivell tant catalans com espanyols, francesos i andorrans, entre altres països. En aquest cas, Isidre Sans, a les files de l'Ainhoa Ibarra Ski Club, es va proclamar subcampió de la cursa general i Barrufet va ser cinquè (segon en la categoria CIT). Ara, en una recta final de temporada ajustadíssima, tots dos afronten els campionats d'Espanya i Catalunya absoluts que es faran a Baqueira i a Espot, respectivament, i els de velocitat i disciplines tècniques.