BTT
- Castelldans

Neix Garrigues Bike Ultramarató, una cita que va més enllà d’una cursa de BTT

La marxa, circular, sortirà i arribarà aquest any a Castelldans i passarà per 10 pobles de la comarca, on s’està preparant tot un seguit d’activitats paral·leles per a acompanyants i seguidors.

Un tram de la Ultramarató Lleida que passava per la comarca. FOTO: Arxiu

El 15 de juny tindrà lloc la primera edició de Garrigues Bike Ultramarató, una marxa de BTT de més de 120 km. La prova, coordinada des del Club Esportiu Castelldans, recull l'herència de la Ultramarató Ciutat de Lleida, que ja s'endinsava a les Garrigues i que es va fer per última vegada el 2017, però ho fa amb un recorregut íntegrament garriguenc de pistes i corriols i que enguany sortirà i arribarà a Castelldans.

Més enllà de la marxa, que per la distància i per l'orografia garriguenca serà exigent, l'organització ha implicat gent, entitats i ajuntaments de 10 municipis pels quals passarà la prova i on es faran activitats lúdiques i culturals paral·leles per a acompanyants i seguidors. "De proves esportives se'n fan moltes i és qüestió d'aportar alguna cosa més", explica Eduard Abella, que destaca la voluntat de donar a conèixer les Garrigues, tant pel seu patrimoni com pel "territori excel·lent que és per al ciclisme". Els impulsors obriran inscripcions l'última setmana de març i esperen rebre uns 300 participants.