Futbol sala
- Les Borges Blanques

L’FS Borges masculí aconsegueix l’ascens a tres jornades del final

L’equip, que s’estrenava a la Federació Catalana de Futbol amb una fusió dels dos conjunts anteriors, assoleix l’objectiu de la temporada amb les millors xifres de la categoria.

El club va jugar un partit amb l'associació Down Lleida abans de l'encontre de lliga. (foto: P.C.)

Les xifres que el Futbol Sala Borges masculí ha estat recollint durant tota la temporada no podien desembocar en una altra que no fos, com a mínim, l'ascens de categoria. I així ha estat, després de la victòria (11-0) el passat 13 d'abril, a casa, contra el Corbins, que converteixen virtualment els borgencs, actuals líders de la categoria, en nou equip de Segona divisió catalana a falta de disputar tres jornades de lliga. 

La Tercera no era el lloc
Fins la passada temporada, l'FS Borges competia a les lligues de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) amb dos equips masculins, que hi van aconseguir títols i ascensos, però per la 2018-2019 el club va fer el canvi a la Federació Catalana de Futbol (FCF), fusionant els dos equips en un de sol; una federació on també debutaven el Juneda i el Bellaguarda, que hi estan fent bon paper. De fet, al tancament d'aquesta edició els junedencs mantenen opcions d'aconseguir també l'ascens, sempre que guanyin els tres partits que queden i el Fondarella, ara segon, els perdi els tres. 

El canvi de federació obligava el Borges a començar per baix de tot, a la Tercera divisió catalana, i aviat es va fer evident que no era el lloc natural que li corresponia. L'ascens, per tant, no només era l'objectiu de la temporada, sinó que "no aconseguir-lo hauria estat un fracàs", admet Pep Castañé, que col·labora amb Gerard Garsaball en la direcció dels roig-i-negres. Garsaball també reconeix que, amb l'equip fort que anaven, l'ascens "era una mica de pressuposar, però tot costa i, tot i que a priori semblava fàcil, hi ha hagut partits en què hem hagut de lluitar molt". 

Les millors xifres
En les 19 jornades disputades fins ara, els borgencs només han perdut un sol partit (contra el Bellaguarda, precisament) i no han cedit cap empat. Entre les victòries, algunes han estat autèntiques paneres: 18-0, 1-15, 0-10... o, com l'última, 11-0. Tot plegat ha fet que el Borges sigui l'equip més golejador, amb 130 dianes, i el menys golejat, amb només 19 gols encaixats. També té entre les files el màxim golejador de la categoria, Edgar Rodero, amb 41 gols, i el millor porter. L'equip, a més, té pendent de jugar un partit ajornat, de manera que encara pot augmentar les estadístiques. Si guanya els partits que queden i també ho fa el Fondarella, es proclamaria campió a la penúltima jornada, de manera que a l'última, on hi ha derbi Juneda-Borges, als junedencs els tocaria fer el passadís.

De cara a la pròxima temporada, l'FS Borges vol intentar crear equips escolars, amb la idea de tenir una base de jugadors ja formats en els conceptes del futbol sala, ja que ara la majoria provenen del futbol.