Futbol
- Les Borges Blanques

16 equips alevins competeixen aquest dissabte al Garrigues Cup

A les instal·lacions de les Borges, Blanques. És el tercer any que s'aposta pel model reiniciat el 2017, quan es va recuperar després de dos anys sense celebrar-se.

(foto: Aj. Borges)

Un total de 16 equips de futbol es disputaran aquest dissabte, 1 de juny, la Garrigues Cup, el torneig aleví de les terres de Ponent que organitza l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues al camp municipal de les Borges. La jornada comença a les 10 del matí, amb lliguetes de quatre grups, i s’allargarà fins la tarda, quan hi haurà les semifinals i les finals.

Els equips participants, el mateix nombre que l’any passat, provenen dels clubs AEM, Lleida, Baix Segrià, Balaguer, FiF, EFU, Miralcamp, Bordeta, Tàrrega, Vilanovenca, Pardinyes, Atlètic Segre i l’amfitrió, que hi aporta quatre conjunts, l’aleví A, el B, el C i el D. En aquesta ocasió no hi haurà cap equip de fora de la província, com sí que va passar el 2018, amb la presència del Roda de Berà.

Nascut com a torneig prebenjamí i benjamí
Fins l’any 2014, el Garrigues Cup era un torneig de prebenjamins i benjamins en què participaven una quarantena d'equips de Catalunya i fins i tot de l'Aragó. Aquell any va passar a ser un torneig exclusivament d'alevins, amb 17 equips participants, però el 2015 i 2016 es deixaria de fer. Va ser el 2017 quan es va recuperar, seguint ja amb el patró de torneig aleví, i ho va fer ja amb 16 equips, xifra que s'ha anat mantenint en les següents edicions i que consolida el model.