Varis
- Almatret

Caminada i pedalada en record de David Duaigües, mort fa 10 anys

El Club Ciclista i Excursionista d'Almatret organitza l'acte aquest diumenge, que finalitzarà al mirador. Duaigües va ser un dels bombers GRAF morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Sortida en record de Duaigües l'any 2010. (foto: CCE Almatret)

El Club Ciclista i Excursionista d’Almatret ha organitzat per aquest diumenge, 21 de juliol, una caminada i una pedalada en record de David Duaigües. No és la primera vegada que es fa, però ara coincideix amb el desè aniversari de la seva mort. Duaigües era un dels quatre bombers del Grup de Reforç en Actuacions Forestals (GRAF) que van morir durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), quan un canvi brusc en la direcció del vent va atrapar el seu grup entre un cingle i un barranc. La sortida excursionista començarà a les 9 del matí a la plaça del poble i acabarà a quarts d’11 al mirador que es va instal·lar el 2010 a la zona dels Tossals en honor seu, on es farà una ofrena floral.

Duaigües, de 29 anys, era una persona molt activa al seu municipi i va fundar, un any abans de morir, el Club Ciclista i Excursionista. Era també impulsor de la primera marxa de BTT d’Almatret, que posteriorment derivaria en la Xallenge David Duaigües en honor seu i que ha esdevingut una de les marxes de bicicleta de muntanya més populars de Ponent. 

La primavera d’enguany, el club va organitzar la 10a xallenge David Duaigües, aquesta vegada deslligada de la prova de Seròs, i pel 8 de setembre ja té a punt la 8a edició de la cursa i marxa Tossals d’Almatret.