Ciclisme
- Juneda

Albert Masana s'imposa amb claredat al 56è Trofeu Vila de Juneda

Els garriguencs Sergi Mateu i Oriol Muntanyola acaben la cursa en 30a i 31a posició, respectivament.

(foto: Aj. Juneda)

El ciclista de Puigverd de Lleida Albert Masana (equip Controlpack Badia Fontestad), tercer l'any passat i vencedor el 2015, va tornar a guanyar ahir el 56è Trofeu Vila de Juneda de ciclisme, una cursa per circuit urbà que se celebra per la Festa Major local i té la particularitat de passar un tram de llambordins. El circuit sencer fa 1,5 km i els ciclistes hi han de fer 40 voltes. Aquests factors, sumats a la llarga trajectòria de la cita i a un nombrós públic que anima els ciclistes i els ofereix primes segons la volta, fa que la de Juneda sigui una cursa especial dins el calendari.

En aquesta edició van prednre la sortida 51 ciclistes, tot i que, com és habitual, no tots la poden acabar. Ho van fer 34, dels quals Masana va ser el més ràpid. Aquest formava part d’un grup que ja es va escapar a les primeres voltes, arran de l’incentiu d’una prima, junt amb Gerard Armillas, Modest Capell, Sergi Escobar i Arnau Solé. Poc després el grup quedava reduït a Masana, Escobar i Solé, però aquest últim va punxar i va haver d’abandonar. A la volta 15 el de Puigverd, molt animat per l’afició local, se n’anava sol i només un intent d’Armillas el va poder inquietar, però a aquest li va saltar la cadena i va haver de reincorporar-se al pilot. Estava tot dat i beneït per a la victòria de Masana. En els darrers girs David Gómez i Marc Vilanova es van escapar del grup i es van jugar les dues places restants del podi, en què Gómez pujaria al segon lloc i Vilanova al tercer.

De la cinquantena de participants, enguany n’hi havia dos de les Garrigues, Sergi Mateu, de Bellaguarda, i Oriol Muntanyola, de Cervià, que van quedar en 30a i 31a posició, respectivament. En la categoria sub-23, Muntanyola va ser 8è. A l'entrega de premis hi han prendre part l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, els regidors José Luis Garrido, Joan Pons i Albert Civit, el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, el president del club ciclista Colla la Pedalada, Joan Sedó i el delegat federatiu a Lleida, Norbert Herrera.

Copa Critèrium i campionat provincial
El Trofeu Vila de Juneda és puntuable per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme, formada per 10 curses. A falta de celebrar-ne dues (Barcelona i Tarragona), el torregrossí Modest Capell, que va quedar 10è a Juneda, manté el liderat, amb Carlos López a 8 punts i Masana, que ha passat a tercer, a 19. La prova va servir al de Puigverd, això sí, per proclamar-se campió provincial de Lleida en carretera. En aquest apartat, Sergi Mateu i Oriol Muntanyola han quedat 7è i 8è.