- Juneda

Dos junedencs acaben una de les curses de l'Ultra Trail del Montblanc

Guillem Padrosa i Albert Roure van participar ahir a l'OCC, una marxa de 56km i 3.500m de desnivell entre Orisères i Chamonix. Padrosa va acabar 108 de

Roure (esq) i Padrosa (dreta), abans de la sortida.

Guillem Padrosa i Albert Roure, dos veïns de Juneda a les files del Club Alpí Bell-lloc, van participar ahir a la cursa OCC, una de les quatre proves que agrupa la marca Ultra Trail Mont-Blanc (UTMB). En aquest cas, l’OCC recorre un circuit menys llarg que la popular UTMB, concretament de 56,2km i un desnivell positiu acumulat de 3.484m, però sí que en comparteix l’últim tram. Per inscriure-s’hi s’han d’haver obtingut almenys 6 punts en una o dues de les curses puntuables que es fan a diversos països. Els dos junedencs, per exemple, havien corregut la Marxa dels Roures, l’Ultra-trail Estels del Sud, la Gran Trail Sobrarbe o la Rialp-Matxicots.

La cursa surt de la població suïssa d’Orsières, a 887m d’altitud, i arriba a Chamonix, municipi francès de l’Alta Savoia, a 1.035m, en un recorregut de puja-baixa on destaquen pics com els de La Giete (1.884m), Les Tseppes (2.065m) o La Flègere (1.860m). Els participants, prop de 1.600, tenen un màxim de 14 hores i mitja per completar-lo, un temps que els dos junedencs van estar lluny de necessitar. Padrosa, de fet, en va tenir prou amb la meitat. Va arribar a Chamonix amb un temps de 7 hores i 8 minuts, que el situava en la posició 108. Havia sortit a ¼ de 9 del matí i va arribar a quarts de 4 de la tarda havent fet una progressió per anar escalant posicions des de la 218 que va registrar al km 8 fins a la 108 definitiva, a una mitjana de 7,9km/h.

Per la seva banda, Albert Roure va fer la cursa amb 10 hores i 12 minuts. Va sortir a la mateixa hora que Padrosa però va apostar per ritme més moderat, de 5,5km/h de mitjana. Va arribar a quarts de 7 de la tarda en la posició 623 (162 de la categoria de majors de 40 anys).

Sahuquillo, finisher de la UTMB fa 10 anys
La prova reina de la UTMB, la més mediàtica, la de condicions climàtiques més difícils, la que recorre 170km amb un màxim de 46 hores, comença aquest divendres a la tarda. Hi participaran, entre altres, Núria Picas, que el 2017 va ser la primera dona a completar-la, i Pau Capell, campió del món d’ultra-trails el 2018, tercer de la UTMB el mateix any i primer el 2016. En aquesta prova extrema hi va prendre part el borgenc Xavier Sahuquillo l’any 2009 i va fer una meritòria 161 posició a la classificació general (77 en la categoria d’entre 23 i 39 anys).