Futbol
- Les Borges Blanques

El FC Borges cau a la final de la copa Lleida (1-4) contra l’EFAC

El partit va estar marcat per una igualtat màxima, els tres gols de Cheikh en els últims cinc minuts de la final van trencar l'equilibri i van donar la segona copa Lleida als almacellencs.

Un moment de la final celebrada a Mollerussa. FOTO: EFAC Almacelles

El FC Borges va caure derrotat el passat 30 d'agost en la final de la copa Lleida (1-4) disputada al municipal de Mollerussa contra l'EFAC Almacelles. Els garriguencs van jugar de tu a tu contra un rival de categoria superior i només un hat-trick de Cheikh en les darreries del matx va fer inclinar la balança a favor dels almacellencs.

Equilibri total
El partit va començar amb un domini de la pilota de l'EFAC, que buscava combinacions elaborades per arribar a la porteria borgenca. Al minut 11, Imaz rebia una passada llarga a l'esquena de la defensa i, davant de Xammar, ajustava el xut amb l'esquerra per superar-a Xammar i fer pujar l'1-0 al lluminós. Quan el rellotge s'atansava a la mitja hora de partit, Joel va caçar un centre des de la banda dins de l'àrea i després d'una sèrie de rebots, el jugador borgenc va batre Chiné i va situar la igualada en el tempteig. Des del gol de l'empat fins a la mitja part, el Borges va fer un pas endavant i va frustrar amb encert la sortida de pilota de l'EFAC, els de Manel Cazorla van gaudir d'un seguit d'ocasions que no es van acabar materialitzant en gol.

Cheikh, protagonista
En la represa, els dos equips van pujar revolucions i van imprimir un ritme més alt a la final. El Borges va reclamar l'expulsió d'un futbolista almacellenc per una falta bastant dura i un penal a favor, però l'àrbitre no ho va considerar i s'arribava als darrers minuts amb l'ombra dels penals planejant sobre el municipal de Mollerussa. Va ser llavors quan es va erigir la figura del davanter roig-i-negre Cheikh, que primer va caçar un rebot a l'àrea per desfer la igualada, va anotar el tercer després d'una gran assistència d'Imaz, i va certificar el triomf recuperant l'esfèric i batent a Xammar per assegurar el triomf de l'EFAC i inscriure als almacellencs al palmarès de la Copa Lleida per segon cop.