Futbol
- Juneda , Les Borges Blanques

Torna el derbi Juneda-Borges amb igualtat màxima a la classificació

Els dos equips arriben amb els mateixos punts després de comptar amb victòria els dos partits disputats. Trenta mesos després, aquest diumenge a les 18.00 h es preveu un xoc elèctric al Municipal de Juneda.

Imatges de l'últim derbi disputata a Borges el març de 2017. FOTO:Xavi Minguella

Dos anys i mig. Aquest és el temps que ha hagut d’esperar l’espectador futboler de la comarca per tornar a gaudir d’un dels derbis més apassionants de la província. L’ascens del Borges la temporada 2016-17 havia deixat en stand-by el clàssic enfrontament entre els veïns garriguencs, que no es disputa des del 5 de març del 2017.

El partit, que està previst que es jugui diumenge a les 18.00 h al Municipal de Juneda, arriba just en els primers compassos de la lliga, on els equips encara tenen marge de creixement i acaben de fer certs ajustos però de ben segur que els dos equips donaran el do de pit per aconseguir una victòria que té més valor que els tres punts amb què es premia al vencedor.

A per la tercera victòria.

A priori, la igualtat entre rojos i blancs és màxima. Ambdós equips han començat la temporada com un tret, aconseguint dues victòries en els dos partits disputats fins ara. El CF Juneda va debutar al sempre difícil camp de l’UE Balàfia aconseguint un magnífic 0-3, amb un gol de Joel Roura i un doblet d’Enric Bosch. En la segona jornada, els rojos s’estrenaven a casa i van remuntar el gol del Sudanell mitjançant Isaac Vidal i, un altre cop, Enric Bosch, que suma tres gols en dos partits. Del nivell d’inspiració de l’ariet de Puigverd dependrà gran part de les opcions dels junedencs al derbi. 

Pel que fa al Borges, els de Manel Cazorla van començar la lliga golejant (1-3) al camp del Solsona. Els blancs, que han armat una plantilla que atresora qualitat en cadascuna de les seves línies, també van triomfar en el primer partit al Municipal, superant (4-0) al Balàfia. Destaca la gran quantitat de jugadors borgencs que han vist porta: Joel Guitart, Roger Pelegrí, Xavier Sánchez (2), David Montoy (2) i Mohammed El Yaakoubi.