Varis
- Les Borges Blanques

El borgenc Xus Bernis, subcampió de 'men's physique' a Girona i Cornellà

Es tracta d'una modalitat recent de culturisme, sense un desenvolupament muscular extrem, que ha esdevingut molt popular entre els practicants.

Bernis, al Campionat Comtal celebrat el dia 15 a Cornellà.

El borgenc Xus Bernis Lacasa, de 36 anys, ha quedat subcampió a les dues competicions de bodybuilding i fitness que han tingut lloc aquest mes de setembre a Catalunya, corresponents a la segona part de la temporada que organitza la Federació Catalana d’aquestes disciplines. 

Bernis, que entrena des de fa 10 anys al Gimnàs Borges, va quedar en segona posició en la modalitat men’s phsysique al Campionat de Promeses celebrat a l’Auditori de Girona el passat 7 de setembre i va fer el mateix resultat al Campionat Trofeu Comtal que es va fer a Cornellà el dia 15, on es presentava amb l’establiment lleidatà Whey Store com a preparador. El borgenc competia en la categoria master, de majors de 35 anys. La pròxima cita del calendari federatiu és a Plata d’Aro, però Bernis ha decidit no participar-hi, donada la duresa que requereix mantenir l’estat físic adequat durant un mes més.

Men’s physique és una modalitat de culturisme de creació recent, que es va introduir a Espanya l’any 2012, però que ha esdevingut molt popular entre els practicants de culturisme, ja que l’objectiu és presentar un físic atlètic però sense arribar a un desenvolupament muscular extrem. De fet, arribar-hi penalitza en les puntuacions i, en canvi, a part de la definició muscular, els jutges tenen en compte l’aspecte general, inclòs el cabell, els trets facials, el to de pell o la confiança que els participants mostren a l’escenari on, a diferència d’altres modalitats, pugen amb banyador o pantaló curt.

És una modalitat similar a l’anomenada bikini en dones, on també es busquen cossos proporcionats sense un excessiu desenvolupament muscular. El març passat, la també borgenca Assun Vall va participar en aquesta modalitat, categoria màster [v. SomEsports, 18], al Campionat de Promeses celebrat a Cornellà.