Ciclisme

Dani Molina i Esther Torres, els millors garriguencs de la Xallenge de BTT

Amb la Transbessons de Juneda són quatre les marxes fetes fins ara, a l'espera de si es confirma o no la celebració de la Transisquella de l'Albagés.

(fotos: Gerard Rosinach/Consell Esportiu)

Amb la celebració aquest diumenge, 6 d’octubre, de la Transbessons de Juneda, ja s’han fet les quatre marxes confirmades fins ara al calendari de la Xallenge Garrigues de bicicleta tot terreny (BTT). Falta saber si es durà a terme la Transisquella de l’Albagés o no, de manera que les classificacions provisionals actuals podrien ser les definitives si finalment no es disputa aquesta última prova. Amb els resultats actuals, doncs, els garriguencs més ben classificats a la general són el borgenc Dani Molina, de les Borges Blanques, que competeix amb el club targarí Bici 3.0, i Esther Torres, de l’Espluga Calba.

Molina ha participat fins ara a totes les marxes però, tal com estableix el reglament, se li retiren els punts de la prova on n’hagi obtingut menys, que en aquest cas és la Transbessons, on va ser 20è del circuit llarg. De moment, el borgenc és setè amb els punts obtinguts a la Terrall Garrigues (les Borges), la Terra d’Oliveres (Arbeca) i la Marxa de la Calç (Tarrés). El podi el formen Aliex Saumell, Jordi Martín i Bernat Cañellas. Excepte Jordi Martín, que ha corregut les quatre marxes, Saumell i Cañellas n’han corregut tres. Darrere de Molina hi ha, en 9a posició, el vilosellenc Pau Josep Domènech Pau, també amb tres marxes disputades. L'any passat, Dani Molina va acabar 5è de la general.

En categoria femenina, la garriguenca classificada més amunt és la jove espluguenca sub-18 Esther Torres, que ha corregut dues de les quatre proves. Qui sí ha disputat la Transbessons és Montse Masip, de Bovera. De fet, ha estat l’única marxa on ha participat enguany però ho ha fet amb autoritat, arribant la primera al circuit llarg, de 55 km. Els 500 punts obtinguts li han estat suficients per situar-se 7a a la general. Marta Ricart, d’Alcanó, que va participar a la Terrall-Garrigues i a la Terra d’Oliveres, és la desena.