Futbol sala
- Juncosa , L'Albi , Vinaixa

L'embolic de federacions de l'Albi, el Juncosa i el Vinaixa de futbol sala

Juncosa i Vinaixa van començar el segon cap de setmana de novembre a la lliga de la FCF, que ja estava començada, arran d'un canvi anterior de l'Albi i altres equips que va deixar la categoria sense efectius.

(foto: FS Juncosa)

Curiosa situació la que han viscut els tres equips masculins de l'Albi, Juncosa i Vinaixa abans de començar la lliga de primera territorial de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), competició a la qual s'havien inscrit a finals d'estiu. La primera setmana d'octubre, a escassos dies de l'inici de la competició, alguns equips van expressar malestar perquè des de la FCFS els havien assegurat que la competició estaria formada per una quinzena d'equips i, un cop publicat el calendari, només n'hi constaven nou. A partir d'aquí, els fets es van precipitar.

Un primer grup d'equips, entre els quals l'Albi, va decidir temptejar la possibilitat de canviar a la lliga de Tercera Catalana organitzada per l’altra federació, la Federació Catalana de Futbol (FCF). En un principi, ni el Juncosa ni el Vinaixa preveien aquesta possibilitat perquè ja havien fet l'ingrés de l'import de les fitxes dels jugadors i el reglament de la FCFS els exposava a pagar una multa de fins a 600 euros si volien donar-se de baixa. D'altra banda, com que la FCF encara tenia places lliures a Tercera, l'Albi, que encara no havia fet cap ingrés, va decidir fer fectiu el canvi de federació i es va passar a les lligues organitzades per la FCF, tant en l'equip masculí com en el femení, que ara juga a la Segona Divisió.

Com l'Albi, altres equips (Altorricó, Fonollosa, Peramola) també van canviar-se de federació i van passar de la FCFS a la FCF. Això deixava els altres dos equips garriguencs, Juncosa i Vinaixa, en una situació compromesa, ja que com a conseqüència de la renúncia de tants clubs, la primera territorial de la FCFS es quedava només amb 4 equips i, per tant, no comptava amb prou conjunts per iniciar la competició. Des de la FCFS es va optar per intentar sumar els quatre equips lleidatans a la lliga de Barcelona, però els clubs barcelonins van oposar-s'hi al·legant la distància que haurien de cobrir en els desplaçaments. Així, un cop la FCFS va assegurar al Juncosa i al Vinaixa que, al no disputar-se la lliga, se'ls retornaria l'import íntegre de les fitxes, els dos equips van intentar seguir el camí de l'Albi i inscriure's a la Tercera Catalana de la FCF, tot i que ja s'havien disputat quatre jornades de lliga.

Com que en el grup 17, el que correspon a la província de Lleida, ja hi havia 14 equips, que és el màxim establert, des de la FCF es va donar l’opció a ambdós equips garriguencs de jugar als grups de la província de Tarragona, que tenien vacants. Abans de fer el canvi, però, va sorgir un nou problema: els equips femenins dels dos equips ja havien començat la lliga a la categoria Nacional de la FCFS i, segons la normativa, un club només pot estar inscrit en una federació. És per això que els dos clubs van optar per firmar un compromís pel qual la temporada vinent els seus equip femenins passarien a jugar les competicions de la FCF. Així, un cop materialitzats els últims serrells de l'acord, es va acabar de resoldre l'embolic. Tant el Juncosa com el Vinaixa van debutar a la lliga el segon cap de setmana de novembre.