Atletisme
- Arbeca

Mesures al trail de Santa Caterina d’Arbeca per fer-lo més sostenible

S'ha substituït l'obsequi de bosses noves de plàstic per bosses fetes amb tela de samarretes tècniques, s'eliminen els envasos d'un sol ús als avituallaments, no es farà servir plàstic al marcatge i es premiarà qui reculli més residus.

(foto: Diputació de Lleida)

El Club Ciclista Arbeca, organitzador del tercer trail de Santa Caterina que es farà el 23 de novembre, s'ha proposat convertir la cursa i la marxa en una activitat cada vegada més sostenible. Una de les mesures introduïdes enguany, per exemple, és la substitució de bosses noves de plàstic per unes bosses fetes amb tela de samarretes tècniques -obsequi habitual en moltes curses- que ha donat la gent i que una modista local ha confeccionat. De moment es tenen ja 250 bosses fetes, de manera que n'hi haurà per a tots els participants.

D'altra banda, el club eliminarà també els envasos d'un sol ús als avituallaments, on hi haurà porrons i sillons i s'anima els marxaires a portar el seu vas. També s'insta qui vulgui a fer plogging durant la marxa, és a dir, a recollir les deixalles que trobi i seran premiats els que més residus agafin. Finalment, no es faran servir cintes per al marcatge del recorregut sinó guix o tela sobrera de les samarretes. El trail tindrà dos circuits, un de 12 km per fer corrent o caminant i un de 21 per fer corrent, amb sortida dels dos a les 9 del matí. Tots dos recorreguts, a més, seran nous respecte als anys passats.

Presentació a Lleida
La trail de Santa Caterina es va presentar ahir dimarts a la seu de la Diputació de Lleida, en una roda de premsa que va comptar amb les intervencions de l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, el president del Club Ciclista Arbeca, Josep Maria Solé, i la directora de la cursa i membre de la secció de running del Club Ciclista Arbeca, Bea Miret, així com el videpresident de la Diputació Ferran Accensi.

Xerrada prèvia
Com a acte previ a la cursa, el divendres 22 de novembre es farà a la Sala República d'Arbeca una xerrada a càrrec de l'atleta Mireia Guilera, cinquena classificada a la Marathon des Sables i 17a a la Tor des Geants, que parlarà de com superar-se a les proves d’ultrafons. Organitza el Club Ciclista Arbeca en col·laboració amb l’Ajuntament.