CORONAVIRUS

Suspesos tots els partits de futbol, futbol sala i bàsquet pel coronavirus

La Federació Catalana de Futbol i la de Bàsquet adopten la mesura durant dues setmanes a partir d'avui. Afecta una seixantena d'equips a la comarca.

(foto: Xavi Minguella)

Si fins ahir només s’havia anunciat la suspensió de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit estatal com a mesura preventiva de la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, avui ha arribat també la cancel·lació de les competicions territorials durant les properes dues setmanes. De fet, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ja va avisar ahir que estava pendent de rebre noves directrius per part de les autoritats competents.

La nova mesura afecta totes les competicions organitzades per la FCF, que només a les Garrigues ja suposa la suspensió de partits d’una vintena d’equips sèniors i més de 30 equips base de diversos clubs. La Federació considera que “ha de prevaldre la salut i el benestar dels afiliats” i que “el més aconsellable és aplicar la mesura més restrictiva possible per raons de salut pública”.

Al cap de poca estona, la Federació Catalana de Bàsquet també ha anunciat la mateixa mesura, seguint les recomanacions de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat, de les autoritats competents i després de valorar-ho entre els clubs i la directiva federativa. L’entitat que aplega els clubs de bàsquet catalans ha decretat la suspensió de tota activitat federativa a partir d’avui dijous i per una vigència de 15 dies. En aquest cas afecta els clubs Borges-Garrigues i Torregrossa.

De moment, altres federacions esportives amb equips garriguencs, com les de futbol sala, pàdel, hoquei patins o escacs no han anunciat mesures similars. Sí que l’estatal de tennis taula va fer-se ressò ahir de la celebració a porta tancada de totes les competicions i esdeveniments esportius, professionals i no professionals, d’àmbit estatal i internacional.