Atletisme
- Arbeca

El cros d’Arbeca homenatja Albert Palau, mestre i impulsor de l’atletisme local

La cursa oberta de categoria absoluta que se celebra el 26 de gener dins el Cros Intercomarcal Ramon Bellmunt rep el nom d’aquest estimat docent, mort el passat mes de setembre.

La major part dels recorreguts són fora de les pistes. FOTO: C.E.G.

El 26 de gener té lloc a Arbeca el 45è Cros Intercomarcal Ramon Bellmunt, el primer dels tres de la comarca que formen part del Circuit Escolar-Trofeu Diputació de Lleida. El nom del cros arbequí ja és un homenatge a qui fou campió de Catalunya i figura destacada de l'atletisme dels anys 20 i 30 [v. SomEsports, 3]. Ara s'hi afegeix un altre nom propi, el d'Albert Palau, per designar la cursa oberta amb què compta la cita esportiva.

Palau, originari de Bell-lloc, va morir el passat mes de setembre. Va ser mestre i director de l'escola Albirka, professor d'educació física a l'institut Josep Vallverdú de les Borges entre el 1997 i el 2012 -quan es va jubilar- i gran apassionat de l'atletisme. Bona part de la revifalla d'aquesta disciplina a Arbeca es deu a ell, impulsor també del club Joventut Atlètica Arbeca. La celebració del cros suposa també el retorn a les pistes municipals, molt malmeses pels aiguats i que ara es troben més o menys practicables però pendents de reparar més a fons. El 2 de febrer hi haurà el cros de Juneda i el 23 el de les Borges.