Atletisme
- Arbeca

Les atletes del JA Arbeca amplien el seu regnat sobre el cros català

L’equip femení sub-18, format per les germanes Aida i Andrea Alemany, Oxana Bonjorn i Erika Robleda van erigir-se per quart cop consecutiu en campiones de Catalunya de cros.

Aida Alemany, Èrika Robleda, Oxana Bonjorn i Andrea Alemany, les integrants de l’equip sub-18 femení del JA Arbeca. FOTO: J.A.A.

Nou cop d'autoritat del Joventut Atlètica Arbeca en el món  del cros català, i ja en són quatre de consecutius. L'equip femení sub-18, format per les germanes Aida i Andrea Alemany, Oxana Bonjorn i Èrika Robleda, es va proclamar campió de Catalunya el passat diumenge 9 de febrer en el marc del 50è Cros Ciutat de Mataró, que va servir com a marc per dirimir els campions catalans en les diferents categories, des de sènior fins a benjamins. Aquest resultat assegurava a les arbequines una plaça per al campionat d'Espanya de l'especialitat, que es disputarà aquest diumenge 23 de febrer a Valonsadero (Sòria), on l'equip garriguenc intentarà revalidar el títol de campiones estatals sub-18 que ja van aconseguir l'any passat al parc esportiu de la Garza de la ciutat de Linares (Jaén).

Top 10
Les quatre atletes del Joventut van finalitzar la cursa de 3,5 km classificades entre les deu millors. De fet, entre les integrants del club garriguenc només hi va haver 39 segons de diferència. Aida Alemany va acabar tercera i va aconseguir la medalla de bronze, marcant un temps de 12' 46''. La va seguir en l'ordre de classificació Èrika Robleda, que va parar el cronòmetre en els 13' 01". Oxana Bonjorn va ser sisena, a només tres segons de Robleda. Finalment, Andrea Alemany va ser vuitena, amb un temps de 13' 25". Així, el còmput final de les arbequines va sumar 21 punts (s'atorguen els punts segons la posició final de cada atleta), aconseguint un marge notable respecte a les segones classificades, el JA Sabadell, que va sumar 38 punts, i molt lluny de les terceres, el CA Canaletes, que van finalitzar la seua participació acumulant 79 punts. Aquests resultats confirmen el bon moment de forma de les quatre atletes del JA Arbeca, que des de l'inici de la temporada de cros 2019-20, l'octubre de l'any passat, han anat ocupant les primeres posicions de la taula a les diferents proves en què han participat, com en el 22è cros de Girona, el 53è cros de Sabadell o, més recentment, en el 77è cros internacional d'Elgoibar (Donosti).

La delegació arbequina
El JA Arbeca també va comptar amb representació en altres categories disputades a Mataró. Les integrants de l'equip sub-16 van finalitzar en la 15a posició per equips: Maria Roset va ser 56a, Mariona Perera, 81a, Laura Arqué, 92a i Anna Capdevila va acabar la 110. En categoria sub-16 masculí hi va haver un únic participant, Marc Sarlé, que va acabar en la 64a posició. En sub-14, Aina Arqué va ser la 74a. Yassine Chafai, que competia en la categoria sub-20, no va tenir gens de sort i va haver d'abandonar per una forta punxada al bessó. Finalment, en sub-23, Sònia Sans va acabar en novena posició.