Varis

Les Garrigues lidera una Marxa contra el Càncer adaptada a les circumstàncies actuals

És de les comarques de la plana de Lleida on s'impulsen més iniciatives en el marc de la campanya de l'AECC que tindrà lloc del 25 al 31 d'octubre.

Ruta proposada a Torrebesses. (font: CIPS/Wikiloc)

Arbeca, Juneda, l'Albagés, les Borges, Torrebesses i Torregrossa són 6 de les 14 poblacions de la plana de Lleida on es farà alguna activitat en relació a la cursa En Marxa contra el Càncer, que promou l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i que enguany canvia de format, per evitar aglomeracions i poder mantenir les mesures de seguretat en tot moment. Així, en lloc de convocar els participants a una caminada o curs en un dia i lloc concrets, aquesta vegada es demana que la gent ho faci pel seu compte, amb la modalitat que vulgui (caminar, bici, córrer...), amb el recorregut que més li interessi i dins d'un període que va del 25 al 31 d'octubre. L'objectiu principal de la marxa és recaptar fons "per a continuar fent front a la malaltia i afavorir els hàbits de vida saludables a partir de l'exercici físic", s'explica des de l'AECC. El funcionament consisteix en comprar un dorsal al web de l'associació, que és l'equivalent a la donació econòmica que es fa (mínima de 5 euros) i penjar a les xarxes socials una imatge o story amb l'etiqueta #LaCarreraMásLarga.

A la ciutat de Lleida es faran 6 recorreguts per diferents barris on els participants que s'apuntin tindran l'opció de fer un recorregut concret durant la setmana, mentre que a les altres poblacions de la demarcació es farà un recorregut orientatiu, marcat per la Junta Local de cada municipi i parlat amb l'Ajuntament corresponent. Els recorreguts estaran disponibles tant a la web de la cursa com a les xarxes socials (@aecclleida). A cada recorregut dels diferents municipis participants hi haurà una pancarta on es podrà escriure un missatge de suport als pacients de càncer i familiars i també fer-se una foto amb el dorsal i pujar-la a les xarxes socials. Aquesta foto donarà accés a un concurs amb diferents pre

Els diners recaptats es destinaran íntegrament a donar continuïtat a la gratuïtat de les prestacions i serveis que ofereix l'AECC Lleida a pacients de càncer i familiars, que van des d'atenció psicològica, atenció social, orientació medico sanitària, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d'autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d'hàbits saludables.