Escalada
- Juncosa

[VÍDEO] Un dels millors escaladors del món completa dues vies de gran dificultat a Juncosa

El txec Adam Ondra, que està immers en un projecte al Priorat, es va atansar al municipi garriguenc per seguir practicant.

(foto: Petr Chodura)

L'escalador txec Adam Ondra (Brno, 1993), considerat un dels millors del món, ha fet parada aquest novembre a les Garrigues, concretament a Juncosa, el passat dimecres dia 4. Ondra va estar escalant dues vies de dificultat 9a, un dels graus màxims, al paratge de la Cova, prop del nucli urbà del municipi.

En aquest indret, el també reconegut escalador Dani Andrada va obrir l'any 2008 diverses vies que, en els darrers anys, han portat escaladors de diverses parts del món fins a Juncosa.

Ondra està immers en un projecte a Margalef (Priorat) per completar una de les vies més difícils del planeta anomenada Perfecto Mundo, però, tal com explica al seu blog, les condicions climatològiques durant la setmana anterior a Margalef i algunes molèsties a la pell el van portar a desplaçar-se a Juncosa, a una vintena de quilòmetres, per escalar a la Cova, ja que les característiques de la roca garriguenca, menys aspra que la del Priorat, s'adaptaven millor a les seues necessitats. Durant la jornada, Ondra va completar dues vies, Tierra de Nadie i Real Tierra de Nadie, i les sensacions del txec en l'escalada a Juncosa van ser immillorables.