La reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure podria ser una realitat el 23 de novembre

Ho farien amb la meitat de l’aforament del recinte i les activitats, excepte les federades, es podrien fer amb un màxim de 6 persones. 

Imatge de la protesta el passat juliol on responsables de centres esportius protestaven pel decret que obligava el tancament dels centres. FOTO: Marta Casado/ACN

L'esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior preveu la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un aforament del 50%.

En una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del país, les instal·lacions a l'aire lliure reobririen al 50% d'aforament, també les piscines encara que estiguin en recintes tancats. Es permetria la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l'aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podrien fer amb un màxim de 6 persones.

En el segon tram, es preveu la reobertura de gimnasos al 50% de capacitat, això sí, sense vestidors. A la tercera fase, l'esport passaria a un 70% d'aforament en exterior, mantenint el 50% en l'interior i, per últim, seria en el quart tram quan es recuperarien les competicions esportives.

El Govern ja va anunciar que la desescalada podria ser asimètrica i aplicar-se a diferents velocitats al territori. La intenció és que el pla es pugui enllestir i presentar el dijous. Cal tenir en compte que aquest esborrany pot patir modificacions i el document deixa clar que les quatre etapes del pla de reobertura es reavaluaran territorialment cada quinze dies.