Varis
- Sunyer

La marxa de tardor Baix Set, entre Montoliu i Sudanell, posa el peu al terme de Sunyer

La ruta més llarga, anomenada Milà Negre i que compta amb 20,1 km, és on els participants creuaran el paratge de la Serra de les Vinyes.

Els organitzadors de la Marxa amb el cartell de l'edició d'enguany. FOTO: Diputació de Lleida

La Marxa de tardor Baix Set torna a celebrar-se enguany, tot i que adapta les seves característiques al context d'emergència sanitària derivat de l'afectació de la Covid-19. En aquest sentit, al certamen s'hi incorpora una novetat: no es farà la inscripció habitual, sinó que hi haurà una recollida de fons per part de dues entitats destacades en la protecció de les persones castigades pels efectes socioeconòmics de la pandèmia: ASPROS i el Banc dels Aliments.

Així, del passat divendres 13 de novembre fins el dimarts 8 de desembre, els participants a la Marxa podran fer els quatre recorreguts (Puput (5,2 km), Esplugabous (12 km), Cigonya (15 km) i Milà Negre (20 km) en família o de forma individual, prèvia inscripció, i sempre respectant la normativa per a la pràctica d'esport vigent en el moment de fer l'activitat. D'aquests recorreguts, n'hi ha un, on un tram transcorre pel terme de Sunyer.

En concret el recorregut es diu Milà Negre i és l'itinerari més llarg, amb un total de 20,1 km. Els participants a la Marxa, quan transitin pel tram garriguenc, podran conèixer el paratge de la Serra de les Vinyes, on hi ha localitzat un jaciment que se situa entre el bronze final i l'inici de l'edat del ferro.