- Arbeca

La Trail Santa Caterina d'Arbeca es reformula però continua reivindicant el seu caràcter sostenible

Durant el proper cap de setmana els participants podran gaudir del recorregut marcat amb guix i cintes fetes amb retalls de roba. També es promourà la recollida d'escombraries i la promoció del patrimoni natural durant l'activitat.

Imatges de l'edició de l'any passat de la Trail. FOTO: Anna Roset

El proper cap de setmana del 21 i 22 de novembre se celebrarà la quarta edició de la Trail Running Santa Caterina d'Arbeca, enguany marcada per les restriccions derivades del context d'emergència sanitaria. Tot i això, el Club Ciclista Arbeca, organitzador de la prova, ha volgut mantenir-ne l'esperit ecologista de la Trail, que l'any passat va rebre el premi 'Petjada verda' a la cursa més sostenible.

En aquest sentit, durant el cap de setmana, els veïns d'Arbeca que participin a la Trail, que constarà d'uns 13km, podran gaudir del circuit senyalitzat amb guix i cintes fetes a partir de retalls de roba. Està previst que també es pengi el circuit a la pàgina wikiloc perquè si algú vol realitzar l'itinerari durant els dies segünets també ho pugui fer.

A més de la utilització d'elements reciclables per marcar els trams, el CC Arbeca també ha organitzat un sorteig relacionat on els participants poden compartir fotografies del recorregut a les xarxes socials realitzant alguna de les tres activitats programades: fent plogging, és a dir, recollint les escombraries que es trobin pel camí, fotografiant elements arquitectònics presents al recorregut, com el Mas del Perera o el molí de l'Ambó, i immortalitzant paratges naturals de la ruta.

Entre els que publiquin les fotografies a les xarxes amb el hashtag #trsantacaterina i l'etiqueta de l'activitat corresponent se sortejarà un lot de productes locals per cada categoria.