'Fem salut en temps de COVID', nou curs a les Garrigues per apoderar les dones en situació de vulnerabilitat

Organitzat pel SIAD de les Garrigues, el programa tindrà una durada de dos mesos. Es tracta d'un espai de cura de l'estat físic i mental, mitjançant el qual podran aprendre estratègies d'apoderament com a factor protector de les violències masclistes

La Gemma i l'Anna, les dos tècniques que impartiran el curs.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues organitza el curs "Fem salut en temps de COVID", adreçat a dones en situació de vulnerabilitat. L'activitat, que constarà de vuit sessions esportives guiades online durant els mesos de novembre i desembre, té l'objectiu d'oferir a les participants un espai de cura de l'estat físic i mental, mitjançant el qual podran aprendre estratègies d'apoderament com a factor protector de les violències masclistes. El curs, que s'iniciarà la setmana vinent amb 8 persones beneficiàries, està finançat pel Ministeri d'Igualtat, a través de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, i s'emmarca dins el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere.

Degut a la situació actual de pandèmia, des del SIAD de les Garrigues es vol posar el focus d'interès en les dones, concretament en aquelles que formen part d'un col·lectiu vulnerabilitzat per situacions viscudes de violència, baixa autoestima, estats emocionals ansiosos-depressius, falta de recursos, etc. Per realitzar aquest programa, el SIAD ha contractat el Consell Esportiu perquè realitzi el curs de 8 sessions online i seguiment telefònic a cada una de les persones participants. Les sessions esportives seran generals per activar a les persones a sortir del sedentarisme o ampliar més la seva activitat actual.

El curs tindrà una durada de dos mesos, amb una sessió setmanal, on la dona rebrà un vídeo per poder realitzar el seu entrenament. Aquella setmana també tindrà una trucada de seguiment de la persona que lidera l'entrenament per acompanyar a la dona a generar un hàbit d'entrenament si no el té i també comentar com està i com ha anat el treball setmanal. Aquesta formació es realitzarà en els mesos de novembre i desembre, que són aquells en els quals molts cops costa més sortir de casa per fer esport. I també, per les possibilitats que es poden donar de confinaments.

Un cop finalitzat el curs, els organitzadors valoraran l'impacte de l'activitat amb dos qüestionaris, un a l'inici del curs i un altre al finalitzar, per veure si es donen millores en les dones. Es farà una anàlisi del seu estat físic i mental, amb la valoració subjectiva de la dona i l'objectiva de la persona professional que les haurà acompanyat en aquestes 8 setmanes. Es valorarà també si s'ha generat un hàbit i han aconseguit fer un petit canvi en el seu estil de vida. I finalment, també s'analitzarà si s'ha donat una millora en l'apoderament de les dones davant les violències masclistes amb un tercer qüestionari breu.