La indústria de l'esport diu que els ajuts de 25 MEUR són insuficients i avisa que està "abocada a la desaparició"

Indescat critica que el 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern.

La presidenta de l'Indescat, Anna Pruna, a la concentració del sector de l'esport a Barcelona, l'11 de novembre del 2020. FOTO: Mariona Puig/ACN

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen ni de bon tros les pèrdues". "Sense ajuts la indústria de l'esport està abocada a la desaparició imminent", ha alertat INDESCAT, que ha recordat que hi ha empreses que fa més de nou mesos que no ingressen res. Sobre els ajuts plantejats pel Govern, de 25 MEUR, han denunciat que només es destinen a equipaments esportius -que representen un 29% de la indústria- de manera que el 71% d'empreses en queda exclosa. En aquest sentit, han reclamat uns ajuts que incloguin la totalitat del sector i que cobreixin com a mínim el 75% de la facturació perduda.

Indescat també lamenta que "tot el que es va iniciar en els Jocs Olímpics del 92" s'ha "volatilitzat" els darrers mesos i han dit que viuen "una caiguda lliure sense aturador". A més, han remarcat que a Catalunya es concentra un dels pols d'empreses de l'esport "més importants" d'Europa i han dit que sembla que el Govern "no fa res perquè no es perdi".

"Constatem, un cop més, que una part important de la indústria està infravalorada i no és té en compte", s'han queixat, per afegir després que no són "una prioritat, sinó al contrari" per a la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física ni per al Departament d'Empresa i Coneixement.

"La indústria és un tot i quan una de les seves cadenes de valor cau, tota la resta es veuen afectades", han avisat. Segons el clúster, el conjunt de la indústria esportiva ha deixat de facturar 272 MEUR.