Futbol, Futbol sala

La FCF proposa jugar només una volta i retornar la meitat de l'import de les fitxes

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ja ha fet pública la proposta per al retorn de les competicions oficials el poper mes de gener. L'entitat, que compta amb 16 clubs federats a les Garrigues, planteja el reinici de les lligues de futbol per al 9 i 10 de gener i per al futbol sala el cap de setmana següent, el 16 i 17. A més, té la intenció de reduir a la meitat totes les lligues; per tant, només es disputarien els partits de la primera volta.

Pel que fa a les mesures de caràcter econòmic, àmpliament reclamades pels clubs les darreres setmanes, la FCF proposa retornar la meitat de la quota del Portal del Federat, i encara ha de decidir si també retornarà una part de la inscripció. Ara caldrà que, en les reunions que es mantindran aquesta setmana amb les diferents delegacions i clubs de la província, es ratifiquin les mesures per tal d'elaborar el document final que servirà per estructurar el calendari i marc definitiu per al desenvolupament de les competicions.

Futbol

Segons la proposta de la FCF, pel que fa al futbol, en el cas de la Primera i la Segona Catalana es disputaria la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. Aquesta decisió afectaria el FC Borges, integrat en el subgrup 2B de Primera i al CF l'Albi i CF Juneda, del subgrup 5A. Per aquestes competicions, l'ascens es decidirà en una eliminatòria d'anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. Al seu torn, a la resta de categories, Tercera i Quarta Catalana, on competeixen el CA Torregrossa, el CF Arbeca, l'UE Castelldans i l'CF l'Albagés, es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendria la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada. Tanmateix, la proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril.Per la seva banda, les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener.

Futbol Sala

Pel que respecta a les categories de la Lliga Catalana de Futbol Sala, la proposta de l'FCF recull que totes elles es reprenguin a partir del cap de setmana del 16 i 17 de gener, amb l'adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l'arrencada de les lligues no començades. Alhora, es reestructurarà la competició a una única volta, i també s'establiran quatre finestres per a la recuperació de partits suspesos.

Retorn de la meitat de les fitxes

Segons van explicar els màxims responsables de la FCF, al llarg del transcurs de la temporada, es retornaria el 50% de l'import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu. Aquesta mesura s'aplicaria en compensació pel tram de campionat que no s'ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19. En aquest sentit, a les reunions mantingudes amb els clubs, la FCF també va comunicar que estudia retornar una part de l'import de les inscripcions.