Futbol, Futbol sala

El FC Borges tornarà a competir el cap de setmana del 27 i 28 de febrer

La FCF ha decidit reprendre les competicions que donen accés a categories d'àmbit estatal, entre les quals la Primera Catalana, on competeixen els borgencs. 

Els blancs tornaran a la competició el darrer cap de setmana de febrer. FOTO: Xavi Minguella

La Federació Catalana de Futbol (FCF) acaba d'anunciar que el cap de setmana del 27 i 28 de febrer es reprendran les competicions de futbol catalanes que donen accés a les categories d'àmbit estatal, mentre que els dies 20 i 21 donaran inici les de futbol sala. Dels equips garriguencs, l'únic que es veurà beneficiat per la decisió és el FC Borges, que competeix a Primera Catalana. Les altres categories que reprendran el calendari competitiu seran la Preferent femenina i la Preferent Juvenil masculina, en el cas del futbol i la Divisió d'Honor masculina, la Divisió d'Honor femenina i la Divisió d'Honor Juvenil masculina, en el cas del futbol sala.

La represa d'aquestes competicions, segons la FCF, es produirà amb l'adaptació del calendari a les dates disponibles. Així, a la Primera Catalana es disputarà la primera fase, mentre que en la resta de competicions es jugarà una única volta de campionat, amb els ascensos i descensos previstos en el Pla de Competició.

Acreditació a través de la llicència federativa

Tal com ha deixat clar la FCF, els desplaçaments dels federats i federades inscrits en aquestes categories, tant per assistir a partits com en els entrenaments, quedaran exclosos de les restriccions generals de mobilitat comarcal, així com de les limitacions horàries. Així, la llicència federativa servirà com a acreditació de mobilitat, en cas de requeriment de l'autoritat competent, juntament amb el certificat d'autoresponsabilitat.

Autorització per fer amistosos

Per tal de preparar de manera adequada les competicions, la FCF també autoritzarà de forma excepcional partits amistosos exclusivament entre els equips de les categories en què estigui permesa la represa de la competició, amb grups estables de jugadors.

Segons la resolució del Govern de la Generalitat, els partits s'hauran de celebrar sense públic. L'ús de vestidors estarà permès, si bé és recomanable evitar-ho tant com es pugui. De la mateixa manera, durant el desenvolupament tant dels partits com dels entrenaments serà d'obligat compliment el Protocol Covid-19 de l'FCF, per tal de minimitzar el risc de contagi.