Futbol
- Les Borges Blanques

Les Borges posarà el nom de Ramon Espasa al camp municipal de futbol

El qui va ser un dels fundadors de l’Escola Comarcal de Futbol les Garrigues i jugador i entrenador de l’FC Borges va morir ahir als 54 anys, víctima de la Covid.

Comiat d'Espasa com a entrendor del Borges el juny del 2013. (foto: X. Minguella)

L’Ajuntament de les Borges Blanques posarà el nom de Ramon Espasa al camp de futbol de la localitat, en homenatge a l'exfutbolista i entrenador borgenc que va ser un dels fundadors de l'Escola Comarcal de Futbol de les Garrigues i que ha mort aquest dimarts, víctima de la Covid-19, a l’edat de 54 anys. La nova denominació del recinte esportiu, proposta que ha sorgit tant de les entitats de futbol com del govern municipal, s’aprovarà al ple ordinari del mes de març.

Ramon Espasa, nascut a les Borges el 1966, va començar a jugar a futbol amb l’equip local fins que el va fitxar la UE Lleida quan tenia 14 anys. Va debutar amb el primer equip lleidatà la temporada 1983-84 i hi va jugar fins la temporada 1986-87, quan l’equip va pujar a Segona divisió A. El servei militar el va portar a Madrid i allà va jugar amb el Real Madrid C i l'AD Parla. Posteriorment va tornar al Lleida i també va jugar amb el Balaguer, el Mollerussa, el Tremp, l'Artesa de Segre i l'Ivars d'Urgell, entre altres.

Com a entrenador, Espasa va dirigir diversos equips, entre els quals el mateix FC Borges entre el 2008 i el 2013. Anys enrere havia impulsat les escoles de formació de futbol base de les Garrigues i del Baix Segrià. Actualment era gerent del Patronat Municipal d’Esports d’Alcarràs, coordinador del CFJ Mollerussa i entrenador del CF Soses.