BTT

Tot a punt per la segona ultramarató de BTT GarriguesBike

Es fa el 5 de juny i suposa el retorn d'aquesta cursa de resistència estrenada el 2019. L'any passat es va haver de suspendre dues vegades.

(foto: Diputació de Lleida)

L’ultramarató de BTT Garrigues Bike que se celebrarà el 5 de juny ja ho té tot a punt. Ahir, de fet, només quedaven 50 places i aquest dijous se n’ha fet la presentació pública en roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, amb el vicepresident primer de l’organisme provincial, Jordi Latorre, l'alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i el director de la cursa, Eduard Abella. La presentació ha comptat també amb l'assistència del president del Club Esportiu Castelldans, Miguel Gómez, i el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, el junedenc Norbert Herrera.

La GarriguesBike és un prova de resistència amb bicicleta de muntanya en la qual els ciclistes han de seguir un track GPS facilitat per l'organització per poder fer un dels tres circuits possibles, de 139, 88 i 54 km, respectivament. La novetat d'enguany és que el circuit llarg forma part del calendari del Campionat de Catalunya de la modalitat, tal com informàvem a finals d’abril. De moment hi ha confirmada la participació de ciclistes d'elit, com els campions d'Europa i els millors corredors nacionals, amb una inscripció que rondarà els 400 participants, 250 dels quals a la prova del Campionat de Catalunya.

La cursa passarà pels municipis de la Granadella, Castelldans, l'Albagés, Juncosa, els Torms, Bellaguarda, Bovera, el Soleràs, Granyena de les Garrigues i el Cogul i serà una de les primeres que se celebrin des de l'esclat de la pandèmia sanitària. La Garrigues Bike es va estrenar el 2019 i el següent any, a causa de la pandèmia, es va haver de suspendre en dues ocasions, de manera que la del 2021 representa el retorn de la competició.