Futbol
- Les Borges Blanques

El Borges i el Mollerussa es disputaran el títol de Primera Catalana a l'últim partit

Els dos grans rivals es porten només un punt de diferència i del partit del diumenge 13 a Mollerussa en sorgirà el campió i candidat a l'ascens.

(foto: J. Reñé)

Del partit que disputaran els equips masculins del Mollerussa i del Borges de futbol diumenge que ve, 13 de juny, al camp de la capital del Pla d’Urgell en sortirà el campió del grup 2B de Primera Catalana, ja que els dos equips són primer i segon, respectivament, amb només un punt de diferència. Es dona la circumstància, a més, que ambdós conjunts són els dos grans rivals ponentins de la competició i, per tant, el plus de motivació per totes les parts està garantit, en el que serà l’última jornada de la competició regular.

Tant el Mollerussa –club presidit pel borgenc Jaume Vallverdú– com el Borges han tingut una temporada sempre als primers llocs de la taula, mai per davall de la quarta posició i, de fet, s’han intercanviat lideratge en diversos moments; l’últim, fa dues jornades, quan el Mollerussa va passar al capdavant de la classificació, cosa que les respectives victòries del cap de setmana passat han mantingut. Per l’últim partit, doncs, es preveu una nombrosa assistència d’afeccionats borgencs al camp rival.

A més del títol de lliga, tant el Borges com el Mollerussa es juguen el pas a la fase d’ascens, ja que només hi accedeix el campió de cada un dels quatre subgrups que conformen la Primera Catalana. Per tant, o el Borges, a qui només val la victòria, o el Mollerussa, s’enfrontaran a l’Ascó, que ja és campió del seu subgrup, amb una eliminatòria a doble partit. En cas que els borgencs pugessin a la Tercera divisió estatal, seria la màxima fita aconseguida mai a la història del club.