Futbol

El Borges es queda amb la mel als llavis

La derrota (5-3) contra el Mollerussa en l'últim partit de lliga li barra el pas al títol i a la promoció d'ascens.

(foto: R.Q.)

Ahir diumenge, en la darrera jornada de lliga de Primera Catalana de futbol masculí, es decidia el campió del grup 2B, on el FC Borges i el CFJ Mollerussa han estat frec a frec fins al final. El resultat de 5-3 favorable al Mollerussa permetrà als del Pla d’Urgell jugar la promoció a Tercera Divisió contra el campió del grup 2A, l'Ascó. El campió, a més, tenia un plus, el dret a participar a la Copa de Rei. D'haver guanyat el Borges, doncs, hauria estat la màxima fita del club en els més de 100 anys d'història, encara més elevada que la promoció per la Tercera Divisió que va viure en la temporada 1962-63, quan es va alçar amb el Campionat de Catalunya, l'equivalent a l'actual categoria i, efectivament, va promocionar a Tercera.

Ahir, igual que 58 anys enrere, l’últim partit també va ser contra el Mollerussa, per bé que, en aquella ocasió, els borgencs es van imposar 0-2. En aquella ocasió, els jugadors van estar concentrats al mas de l'Aranyó durant la vigília i van anar i tornar en camió, mentre que ahir una munió de borgencs es va desplaçar en cotxes a la capital del Pla. El partit va ser de les grans ocasions: 1700 afeccionats, dels quals prop de la meitat eren de les Borges, amb una grada jove que no va deixar d'animar el seu equip amb càntics. 10 furgonetes dels Mossos d’Esquadra vetllaven per la seguretat del matx, ja que a mitja setmana s'havia declarat d'alt risc i, per això, es va traslladar a horari matinal.

El partit va començar bé pels borgencs, que es van avançar al marcador al minut 18 amb gol de Pelegrí. L'1 a 1 va venir al minut 29, a partir d'una jugada desgraciada en defensa a partir d'una falta dubtosa. Ja al segon temps, al minut 56, el Mollerussa es va avançar al marcador, tot i que fins aquell moment el Borges havia disposat de més ocasions. Però el segon gol va desguitarrar els garriguencs, que en 9 minuts fatídics van rebre 3 gols. Cap al final, amb el partit ja decidit, el Borges va remuntar fins al 5-3 amb gols de Roquet i Domingo. Al final, els jugadors van agrair el suport de l'afició.

Finalment, el Borges ha quedat tercer al campionat, posició a la que no havia baixat des de meitat de temporada, ja que des de llavors havia o líder o segon. La victòria del Can Vidalet sobre el Martorell (3-2) el mateix dia va fer saltar el Borges, que només ha perdut dos partits en tota la lliga, al tercer lloc.