Ciclisme

Una quinzena de garriguenques participen a la Pedals de Dona, l'única marxa cicloturista femenina de la província

Mercè Niubó, de Juneda, i Esther Torres, de l’Espluga Calba, destaquen pels seus temps al recorregut llarg i curt, respectivament.

(foto: Ràdio Tàrrega)

El diumenge 13 de juny va tenir lloc a Tàrrega la Pedals de Dona, l’única marxa cicloturista exclusivament femenina que es fa actualment a la província de Lleida, que va esgotar les 250 places disponibles. Entre les participants hi havia una quinzena de ciclistes garriguenques, tant al recorregut llarg (103 km) com al curt (83 km). Del llarg cal destacar el paper de Mercè Niubó, de Juneda, que pedalava sota les sigles del CC Torregrossa i va ser una de les més ràpides a completar el circuit, amb 3h:37m. El recorregut llarg, que en algun tram s’endinsava fins a l’Espluga Calba, també el van fer Maite Bosch, del CC Puiggròs, i Míriam Bosquets, del CC El Vilosell.

On més representació garriguenca hi va haver va ser al recorregut curt, on Esher Torres, de l’Espluga Calba, va fer els 83 km amb 3h:01m, només dos minuts més que la primera en arribar. Altres ciclistes de la comarca que van participar a la cursa van ser les borgenques Laura Quintana i Marina Corretgé, l’arbequina Cristina Teixidó, les juncosanes Sílvia Pallejà i Maite Farran, la torrebessina Raquel Farré, les junedenques Gemma Bertran i Anna Salvia i Montse Costrafreda, de Castelldans.

Pedals de Dona l’organitzava el Club Ciclista Tàrrega, que precisament té una dona com a presidenta, Teresa Balcells, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell i l’aportació econòmica de diferents empreses. L’organització té la intenció de convertir aquest esdeveniment en un dels referents del calendari ciclista de Catalunya.