Futbol

Alba Caño, de Puiggròs, és una de les nou jugadores que viuran a La Masia del Barça

El FC Barcelona aposta per la igualtat de gènere i obre les portes de La Masia a nou jugadores del Barça B femení que viuran al Centre de Formació Oriol Tort

Alba Caño juga a les files del Barça des del 2018. FOTO: © FC Barcelona | Autora: Sara Gordon

El diumenge 1 d'agost, el FC Barcelona va anunciar que obria les portes de la Masia a les primeres residents. Per primera vegada en els seus més de 40 anys d'història, nou jugadores del Barça B podran compaginar el futbol amb els estudis vivint al Centre de Formació Oriol Tort. Entre elles hi ha la centrecampista Alba Caño Isant, de Puiggròs, que juga a les files del Barça des del 2018. 

La jugadora de les Garrigues havia jugat anteriorment a l'AEM (2015-2018) i a l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues (2008-2015). Actualment, amb el Barça B femení, disputa la lliga de Segona divisió estatal. 

Avançar cap a la igualtat de gènere
Jordi Ventura, coordinador del futbol formatiu femení del FC Barcelona, assegura que "estem davant d'un fet històric, una nova mostra ferma per part del club de la seva aposta pel futbol femení. Des del 2015, amb la professionalització del primer equip, hem anat fent passes i aquesta suposa un nou impuls importantíssim per a la secció i la Masia".

El 2015, Patri Guijarro va ser la primera futbolista a estudiar Batxillerat a la Masia i la temporada passada ja van ser 16 les jugadores que van compaginar els estudis amb el futbol. Ara bé, el fet de facilitar la residència a les nou jugadores del Barça B és una altra gran passa per a la igualtat de gènere i l'esport femení.